07 apr 2016 06:00

07 apr 2016 06:00

Stefan Holm tänder elden på Axevalla

TRAV: Inte bara hästar

Det är inte bara stjärntätt på själva travovalen när Olympiatravet gästar Axevalla. Höjdhopparen Stefan Holm finns på plats för att dela ut pris liksom paralympierna Mikael Fredriksson och Michael Lindgren.

Fredriksson ståtar med VM-guld i simning medan Lindgren har dubbla VM-silver i cykel på meritlistan.

Anledningen till att aktiva eller före detta aktiva gästar arrangörsbanorna i samband med Olympiatravet beror på att en del av V75-omsättningen tilldelas Svenska olympiska komittén.

– Publiken kommer möta dem i stora totohallen och därtill kommer Stefan Holm att tända den olympiska elden då det blir en typ av invigning, säger Lars Ågren på Axevallas sportavdelning.

Det är inte bara hästarna som kan röra sig i hastig fart på banan. Inför de stundande STCC-tävlingarna i Skövde finns även STCC-bilar på plats för att ha en uppvisning mellan två lopp. Axevalla har märkt av ett stort publikt intresse inför tävlingarna sedan lång tid tillbaka.

– Restaurangen har varit fullbokad i tre veckor och vi har fått mixtra en hel del för att få plats med så många som möjligt även i övriga utrymmen. Jag tror att en stor anledningen till det stora intresset beror på att såväl kretsen kring B.B.S.Sugarlight som Papagayo E. Tidigt aviserade att de skulle starta i Olympiatravförsöket, säger Ågren och fortsätter:

– Det har byggt upp intresset och det har väl bara eskalerat nu när loppen i stort blev så pass bra som de har blivit.

Fredriksson ståtar med VM-guld i simning medan Lindgren har dubbla VM-silver i cykel på meritlistan.

Anledningen till att aktiva eller före detta aktiva gästar arrangörsbanorna i samband med Olympiatravet beror på att en del av V75-omsättningen tilldelas Svenska olympiska komittén.

– Publiken kommer möta dem i stora totohallen och därtill kommer Stefan Holm att tända den olympiska elden då det blir en typ av invigning, säger Lars Ågren på Axevallas sportavdelning.

Det är inte bara hästarna som kan röra sig i hastig fart på banan. Inför de stundande STCC-tävlingarna i Skövde finns även STCC-bilar på plats för att ha en uppvisning mellan två lopp. Axevalla har märkt av ett stort publikt intresse inför tävlingarna sedan lång tid tillbaka.

– Restaurangen har varit fullbokad i tre veckor och vi har fått mixtra en hel del för att få plats med så många som möjligt även i övriga utrymmen. Jag tror att en stor anledningen till det stora intresset beror på att såväl kretsen kring B.B.S.Sugarlight som Papagayo E. Tidigt aviserade att de skulle starta i Olympiatravförsöket, säger Ågren och fortsätter:

– Det har byggt upp intresset och det har väl bara eskalerat nu när loppen i stort blev så pass bra som de har blivit.

  • Emil Persson