09 apr 2016 19:04

09 apr 2016 19:04

Joshi leder elitseriefinalen halvvägs

KONSTÅKNING

Elitseriefinalen avgörs i Stenungsund den här helgen och föga överraskande leder Joshi Helgesson seniorklassen efter det korta programmet.

Stenungsund KK står som värd för elitseriefinalen det här året och fem Tibroåkare har kvalificerat sig för finaltävlingen på västkusten. Joshi Helgesson är Sveriges ledande stjärna på damsidan och har motsvarat förväntningarna så här långt. Joshi fick 58.91 poäng för sitt korta program och leder tävlingen före Isabelle Olsson som noterade 53,07 poäng.

Tibros Cecilia Frydén och Louise Jensen åker också i seniorklassen och ligger på sjunde respektive åttonde plats efter det korta programmet. Frydén fick 35,34 poäng för sitt program medan Jensen hamnade precis bakom med 35,26 poäng.

I juniorklassen representeras Tibro KK av Cassandra Johansson samt Nina Ljungberg. Här ligger Johansson bäst till efter det korta programmet med sin andra plats. Hon fick 46.07 poäng, men har häng på ledande Anita Östlund som samlade ihop 46,77 poäng i sitt program. Nina Ljungberg fick 28,34 poäng och ligger tolva inför det fria programmet.

Såväl seniorerna som juniorerna kör sina fria program på söndagen.

Stenungsund KK står som värd för elitseriefinalen det här året och fem Tibroåkare har kvalificerat sig för finaltävlingen på västkusten. Joshi Helgesson är Sveriges ledande stjärna på damsidan och har motsvarat förväntningarna så här långt. Joshi fick 58.91 poäng för sitt korta program och leder tävlingen före Isabelle Olsson som noterade 53,07 poäng.

Tibros Cecilia Frydén och Louise Jensen åker också i seniorklassen och ligger på sjunde respektive åttonde plats efter det korta programmet. Frydén fick 35,34 poäng för sitt program medan Jensen hamnade precis bakom med 35,26 poäng.

I juniorklassen representeras Tibro KK av Cassandra Johansson samt Nina Ljungberg. Här ligger Johansson bäst till efter det korta programmet med sin andra plats. Hon fick 46.07 poäng, men har häng på ledande Anita Östlund som samlade ihop 46,77 poäng i sitt program. Nina Ljungberg fick 28,34 poäng och ligger tolva inför det fria programmet.

Såväl seniorerna som juniorerna kör sina fria program på söndagen.