09 apr 2016 19:35

10 apr 2016 14:25

Nytt banrekord av B.B.S Sugarlight

TRAV: Banrekord av B.B.S. Sugarlight i deltävling inför Olympiatravet

(UPPDATERAD) Det blev norsk seger när den andra deltävlingen inför Olympiatravet avgjordes på Axevalla under lördagseftermiddagen.
Fjolårets finalvinnare B.B.S.Sugarlight dundrade runt på 1.10,8a/2 140 meter och slog därmed nytt banrekord, alla kategorier!
– Det här är en fantastisk undantagshäst, sade segerkusken Peter Untersteiner.

Faktum var att B.B.S.Sugarlight inte hade vunnit lopp sedan han vann Oslo Grand Prix i juni under fjolåret. Åtta raka starter utan seger kom han därmed till start med, men det var alldeles uppenbart att det inte påverkade Peter Untersteiners tro på topphästen från Fredrikstad.

Sjuåringen som tränas av amatören Fredrik Solberg pressade sig till spets på första långsidan, men det kostade 1.08,8 första halvvarvet.

Kort senare kom den inofficielle världsmästaren Papagayo E. fram på utsidan och begärde syn. Trots att varvet gick så pass fort som 1.11,9 och de första 1 500 meterna passerades på hiskeliga 1.11,2 såg B.B.S.Sugarlight ut som en dröm.

God känsla

När Åke Lindblom gav sig iväg från fjärde utvändigt i samma skede bet det bra, men över upploppet höll B.B.S.Sugarlight stången utan minsta problem. Sauveur kämpade storstilat till andraplatsen och Papagayo E. var lika tapper som trea.

– Jag sade till skötaren innan loppet att ”varför utsätter vi oss för det här”, men nu efter själva loppet är det en väldigt god känsla. Jag tycker att hästen har utvecklats i vinter och nu verkar vi ha lyckats med att sätta honom i helt rätt form inför Olympiatravsfinalen, sade Solberg inför banans 2 345 åskådare.

Hemmahästar bidrog

V75-utdelningen stack iväg till 754 573 kronor i utdelning till 28 vinnande system och en ytterst bidragande anledning till det var två hemmahästar.

Först ut var amatörtränade Top Yllit som tränas av Mats Kjellén och kördes av en annan hemmaprofil, lärlingen Jens Laursen.

Kusken valde att ta positionen utvändigt ledaren i andra kurvan och visste uppenbarligen vad han gjorde för kort före mål plockades ledaren Whisky Akema ner.

– Det kanske låter kaxigt, men jag kände redan i slutkurvan att det skulle gå vägen. En fantastisk häst som visade att det var motiverat att starta inom V75, sade Laursen som hade en jublande glad tränare bredvid sig:

– Jag önskar att alla fick uppleva det här för det är en fantastisk känsla, sade Kjellén.

Sitt livs lopp

Den andra hemmavinnaren var Dark Chocolate som officiellt tränas av Pär Hedberg, men det är ingen hemlighet att det är den dubbla Stochampionatssegraren Bo Näslund som tränar hästen till vardags. Johnny Takter körde hästen som gjorde sitt livs lopp.

– Det här känns riktigt skoj, men det är den gamla Axevallaprofilen Bo Näslund som ska ha all beröm för han gör det största jobbet med hästen, bekräftade Hedberg.

Omgången avslutades med en riktig frejdig upplaga av Bronsdivisionen. När de första två varven gick i 1.14-tempo kunde Bartender In runda fältet från tredje utvändigt lekande lätt ihop med Johan Untersteiner och vinna på toppfina 1.13,0a/2 640 meter.

Faktum var att B.B.S.Sugarlight inte hade vunnit lopp sedan han vann Oslo Grand Prix i juni under fjolåret. Åtta raka starter utan seger kom han därmed till start med, men det var alldeles uppenbart att det inte påverkade Peter Untersteiners tro på topphästen från Fredrikstad.

Sjuåringen som tränas av amatören Fredrik Solberg pressade sig till spets på första långsidan, men det kostade 1.08,8 första halvvarvet.

Kort senare kom den inofficielle världsmästaren Papagayo E. fram på utsidan och begärde syn. Trots att varvet gick så pass fort som 1.11,9 och de första 1 500 meterna passerades på hiskeliga 1.11,2 såg B.B.S.Sugarlight ut som en dröm.

God känsla

När Åke Lindblom gav sig iväg från fjärde utvändigt i samma skede bet det bra, men över upploppet höll B.B.S.Sugarlight stången utan minsta problem. Sauveur kämpade storstilat till andraplatsen och Papagayo E. var lika tapper som trea.

– Jag sade till skötaren innan loppet att ”varför utsätter vi oss för det här”, men nu efter själva loppet är det en väldigt god känsla. Jag tycker att hästen har utvecklats i vinter och nu verkar vi ha lyckats med att sätta honom i helt rätt form inför Olympiatravsfinalen, sade Solberg inför banans 2 345 åskådare.

Hemmahästar bidrog

V75-utdelningen stack iväg till 754 573 kronor i utdelning till 28 vinnande system och en ytterst bidragande anledning till det var två hemmahästar.

Först ut var amatörtränade Top Yllit som tränas av Mats Kjellén och kördes av en annan hemmaprofil, lärlingen Jens Laursen.

Kusken valde att ta positionen utvändigt ledaren i andra kurvan och visste uppenbarligen vad han gjorde för kort före mål plockades ledaren Whisky Akema ner.

– Det kanske låter kaxigt, men jag kände redan i slutkurvan att det skulle gå vägen. En fantastisk häst som visade att det var motiverat att starta inom V75, sade Laursen som hade en jublande glad tränare bredvid sig:

– Jag önskar att alla fick uppleva det här för det är en fantastisk känsla, sade Kjellén.

Sitt livs lopp

Den andra hemmavinnaren var Dark Chocolate som officiellt tränas av Pär Hedberg, men det är ingen hemlighet att det är den dubbla Stochampionatssegraren Bo Näslund som tränar hästen till vardags. Johnny Takter körde hästen som gjorde sitt livs lopp.

– Det här känns riktigt skoj, men det är den gamla Axevallaprofilen Bo Näslund som ska ha all beröm för han gör det största jobbet med hästen, bekräftade Hedberg.

Omgången avslutades med en riktig frejdig upplaga av Bronsdivisionen. När de första två varven gick i 1.14-tempo kunde Bartender In runda fältet från tredje utvändigt lekande lätt ihop med Johan Untersteiner och vinna på toppfina 1.13,0a/2 640 meter.

  • Emil Persson