09 apr 2016 19:51

11 apr 2016 11:49

SAIK föll i premiären

FOTBOLL: Gick mållöst mot Rynninge

Skövde AIK fick inte den inledning på division 2 norra Götaland som de hade hoppats på. I den andra halvleken gjorde gästande Rynninge matchens enda mål vilket innebar premiärförlust för SAIK (0–1).

Det var med höga förväntningar på sig som Skövde AIK spelade seriepremiär hemma mot Rynninge under lördagen. Flera intressanta värvningar tillsammans med en stabil försäsong har gjort att det rödklädda Skövdelaget nämns som en av favoriterna till serieseger.

Och det såg lovande ut i hemmapremiärens inledning. SAIK förde spelet stabilt och letade luckor i gästernas försvar.

Chansfattigt

Men Rynninge stod upp bra i defensiven och då första kvarten var spelad hade hemmapubliken ännu inte bjudits på en målchans.

Därefter växte bortalaget in i matchen. Ett par felpassningar i Skövde AIK gjorde att Rynninge bjöds på flera vassa kontringslägen för att spräcka nollan. Nyförvärvet Markus Fröjd höll sig dock kall i hemmamålet och 0–0 stod sig därför in till halvtidsvilan.

– Vi hotar ingenting i djupet, spelar för långsamt och skapar inga lägen, konstaterar Charbel Abraham.

I den andra halvleken gjordes årets första division 2-mål på Södermalms IP. Det var dock inte Skövde AIK som fick jubla.

Tio minuter in i matchens andra halva tog sig gästerna runt längs högerkanten. Ett vältajmat inlägg senare kunde bortalagets Haris Karahmet spräcka Markus Fröjds nolla och samtidigt försätta Skövde AIK i en prekär situation.

Efter baklängesmålet började hemmalaget trycka framåt med fler spelare. Den målfarlige mittbacken Andreas Uusitalo klev högre upp i planen och lagets nya engelske vänsterlöpare Andrew Palumbo byttes in. Men det ville sig ändå inte riktigt för Skövde AIK.

Stabilt försvar

Gästerna fortsatte agera tryggt i försvaret och bortsett ett offsidemål från Sargon Abraham skapade hemmalaget inte några riktigt heta målchanser.

På stopptid skulle SAIK dock komma nära kvitteringen. I minut 91 sköt Victor Granat vad som kan komma att bli årets hårdaste skott. Men Skövdeanfallarens projektil tog i virket och jakten på 1–1-målet fortsatte därför.

Superräddning

Och i den sjätte tilläggsminuten såg det ut som att hemmapubliken äntligen skulle få jubla. Andrew Palumbo hittade in till Andreas Uusitalo som hade öppet mål. Försvarsspelaren fick träff på bollen, men gästernas målvakt Andreas Carlström visade prov på fantastiska reflexer då han dök ner och parerade.

Chansen blev Skövde AIK:s sista och premiärförlusten var därför ett faktum.

– Det gör lite ont att säga att vi inte kom upp i nivå. De spelarna som brukar lyfta laget är långt ifrån formen i dag. Resultatet var absolut inte bra och det var inte prestationen heller, kommenterar Charbel Abraham.

Det var med höga förväntningar på sig som Skövde AIK spelade seriepremiär hemma mot Rynninge under lördagen. Flera intressanta värvningar tillsammans med en stabil försäsong har gjort att det rödklädda Skövdelaget nämns som en av favoriterna till serieseger.

Och det såg lovande ut i hemmapremiärens inledning. SAIK förde spelet stabilt och letade luckor i gästernas försvar.

Chansfattigt

Men Rynninge stod upp bra i defensiven och då första kvarten var spelad hade hemmapubliken ännu inte bjudits på en målchans.

Därefter växte bortalaget in i matchen. Ett par felpassningar i Skövde AIK gjorde att Rynninge bjöds på flera vassa kontringslägen för att spräcka nollan. Nyförvärvet Markus Fröjd höll sig dock kall i hemmamålet och 0–0 stod sig därför in till halvtidsvilan.

– Vi hotar ingenting i djupet, spelar för långsamt och skapar inga lägen, konstaterar Charbel Abraham.

I den andra halvleken gjordes årets första division 2-mål på Södermalms IP. Det var dock inte Skövde AIK som fick jubla.

Tio minuter in i matchens andra halva tog sig gästerna runt längs högerkanten. Ett vältajmat inlägg senare kunde bortalagets Haris Karahmet spräcka Markus Fröjds nolla och samtidigt försätta Skövde AIK i en prekär situation.

Efter baklängesmålet började hemmalaget trycka framåt med fler spelare. Den målfarlige mittbacken Andreas Uusitalo klev högre upp i planen och lagets nya engelske vänsterlöpare Andrew Palumbo byttes in. Men det ville sig ändå inte riktigt för Skövde AIK.

Stabilt försvar

Gästerna fortsatte agera tryggt i försvaret och bortsett ett offsidemål från Sargon Abraham skapade hemmalaget inte några riktigt heta målchanser.

På stopptid skulle SAIK dock komma nära kvitteringen. I minut 91 sköt Victor Granat vad som kan komma att bli årets hårdaste skott. Men Skövdeanfallarens projektil tog i virket och jakten på 1–1-målet fortsatte därför.

Superräddning

Och i den sjätte tilläggsminuten såg det ut som att hemmapubliken äntligen skulle få jubla. Andrew Palumbo hittade in till Andreas Uusitalo som hade öppet mål. Försvarsspelaren fick träff på bollen, men gästernas målvakt Andreas Carlström visade prov på fantastiska reflexer då han dök ner och parerade.

Chansen blev Skövde AIK:s sista och premiärförlusten var därför ett faktum.

– Det gör lite ont att säga att vi inte kom upp i nivå. De spelarna som brukar lyfta laget är långt ifrån formen i dag. Resultatet var absolut inte bra och det var inte prestationen heller, kommenterar Charbel Abraham.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland

SKÖVDE AIK–RYNNINGE IK

0–1 (0–0)

Mål: 0–1 (55) Haris Karahmet.

Varningar: SAIK: -. RIK: Mattias Florén och David Hedman.

Domare: Christer Hallén.

Publik: 305.