10 apr 2016 20:50

10 apr 2016 20:50

Joshi segrade i elitseriefinalen

KONSTÅKNING: Stabi insats i säsongens sista tävling

Föga överraskande vann Joshi Helgesson seniorklassen vid elitseriefinalen i Stenungsund och därmed satte hon en fin slutpunkt på säsongen.

Stenungsund KK stod som värd för elitseriefinalen det här året och fem Tibroåkare hade kvalificerat sig för finaltävlingen på västkusten. Joshi Helgesson är Sveriges ledande stjärna på damsidan och motsvarade förväntningarna vid finalen. Joshi vann tävlingen före Matilda Algotsson, men fick faktiskt finna sig i att bli tvåa i det fria programmet bakom Algotsson. Trea blev Isabelle Olsson.

Totalt sett efter två dagars tävlande var det inget snack utan Joshi hade totalt sett drygt sex poäng mer än Algotsson. TKK-åkaren fick 58,91 poäng för det korta programmet och noterade totalt 161,73 för sina båda program.

Tibros Cecilia Frydén och Louise Jensen åkte också i seniorklassen och slutade på sjätte respektive sjunde plats, vilket betydde att båda två avancerade en placering jämfört med det korta programmet. Frydén fick 102,58 poäng totalt medan Jensen hade 102,15 poäng.

I juniorklassen representerades Tibro KK av Cassandra Johansson samt Nina Ljungberg. Här gick det bäst för Johansson som slutade på andra plats. I det korta programmet fick hon 46.07 poäng och hade häng på ledande Anita Östlund som samlade ihop 46,77 poäng i sitt program.

I söndagens fria åkning var dock Östlund klart bättre och hon vann till slut med 146,93 poäng att jämföra med Cassandra Johansson som fick 130.04 poäng totalt. Silvret var dock aldrig hotat för ner till trean Smilla Szalkai skilde det hela 15 poäng. Nina Ljungberg fick 85,64 poäng totalt och slutade på tolfte plats.

Stenungsund KK stod som värd för elitseriefinalen det här året och fem Tibroåkare hade kvalificerat sig för finaltävlingen på västkusten. Joshi Helgesson är Sveriges ledande stjärna på damsidan och motsvarade förväntningarna vid finalen. Joshi vann tävlingen före Matilda Algotsson, men fick faktiskt finna sig i att bli tvåa i det fria programmet bakom Algotsson. Trea blev Isabelle Olsson.

Totalt sett efter två dagars tävlande var det inget snack utan Joshi hade totalt sett drygt sex poäng mer än Algotsson. TKK-åkaren fick 58,91 poäng för det korta programmet och noterade totalt 161,73 för sina båda program.

Tibros Cecilia Frydén och Louise Jensen åkte också i seniorklassen och slutade på sjätte respektive sjunde plats, vilket betydde att båda två avancerade en placering jämfört med det korta programmet. Frydén fick 102,58 poäng totalt medan Jensen hade 102,15 poäng.

I juniorklassen representerades Tibro KK av Cassandra Johansson samt Nina Ljungberg. Här gick det bäst för Johansson som slutade på andra plats. I det korta programmet fick hon 46.07 poäng och hade häng på ledande Anita Östlund som samlade ihop 46,77 poäng i sitt program.

I söndagens fria åkning var dock Östlund klart bättre och hon vann till slut med 146,93 poäng att jämföra med Cassandra Johansson som fick 130.04 poäng totalt. Silvret var dock aldrig hotat för ner till trean Smilla Szalkai skilde det hela 15 poäng. Nina Ljungberg fick 85,64 poäng totalt och slutade på tolfte plats.