10 apr 2016 18:54

10 apr 2016 18:55

Sverige till OS efter rysare

HANDBOLL: Klarade sig trots förlust mot Spanien

Sverige är klart för sommarens OS i Rio trots förlust mot Spanien i kvalet på hemmaplan.
Blågult hade råd att förlora med två mål och efter 23–25 i en riktig rysare kunde Sverige kvittera ut sina OS-biljetter.

Inför matchen i Malmö Arena var förutsättningarna glasklara. Svensk seger, oavgjort eller förlust med som mest två mål skulle betyda svenskt deltagande vid OS i Rio. Annars skulle Spanien ta hand om OS-platsen.

Publiken i Malmö bjöds på en riktig rysare där allt avgjordes i de sista sekunderna. Med fem sekunder kvar på klockan och underläge 22–25 fick Sverige straff. Niklas Ekberg stegade fram och satte iskallt det nödvändiga målet som betydde 23–25.Sedanhann inte Spanien med något riktigt anfall och svensk förlust med två mål således, vilket betyder att Sverige är vidare till OS på bättre målskillnad än Spanien.

Matchen var länge jämn och lagen följdes åt i den andra halvleken innan Spanien ryckte till sig en ledning med några mål och då såg den svenska OS-platsen vara de blågula på väg ur händerna. Spanien ledde med 25–21 med bara ett par minuter kvar samtidigt som Sverige fick en spelare utvisad. Svenskarna lyckades dock reducera genom Kim Andersson innan de rafflande slutsekunderna där Ekberg räddade den svenska OS-platsen.

– Det fattas ord, helt sjukt, kommenterade Ekberg till TV 3 efteråt.

– Vi har krigat så hårt för det här och förtjänar det. Vi spelade inte så bra i den här matchen, men gjorde det vi skulle och tog oss till Rio.

Inför matchen i Malmö Arena var förutsättningarna glasklara. Svensk seger, oavgjort eller förlust med som mest två mål skulle betyda svenskt deltagande vid OS i Rio. Annars skulle Spanien ta hand om OS-platsen.

Publiken i Malmö bjöds på en riktig rysare där allt avgjordes i de sista sekunderna. Med fem sekunder kvar på klockan och underläge 22–25 fick Sverige straff. Niklas Ekberg stegade fram och satte iskallt det nödvändiga målet som betydde 23–25.Sedanhann inte Spanien med något riktigt anfall och svensk förlust med två mål således, vilket betyder att Sverige är vidare till OS på bättre målskillnad än Spanien.

Matchen var länge jämn och lagen följdes åt i den andra halvleken innan Spanien ryckte till sig en ledning med några mål och då såg den svenska OS-platsen vara de blågula på väg ur händerna. Spanien ledde med 25–21 med bara ett par minuter kvar samtidigt som Sverige fick en spelare utvisad. Svenskarna lyckades dock reducera genom Kim Andersson innan de rafflande slutsekunderna där Ekberg räddade den svenska OS-platsen.

– Det fattas ord, helt sjukt, kommenterade Ekberg till TV 3 efteråt.

– Vi har krigat så hårt för det här och förtjänar det. Vi spelade inte så bra i den här matchen, men gjorde det vi skulle och tog oss till Rio.