10 apr 2016 21:06

10 apr 2016 21:06

Sverige vann Scand Iberico

HANDBOLL: Idel segrar i Landskrona

Sverige – med IFK Skövdes Jack Thurin – vann Scand Iberico Tournament i Landskrona efter tre segrar på tre matcher.

U 18-landslaget innehåller spelare födda 1998 samt 1999 och spelade sina första landskamper i samband med Scand Iberico Tournament. Med facit i hand kunde det inte ha gått så mycket bättre för de blågula ungdomarna som vann alla tre matcherna i turneringen.

På fredagen besegrades Spanien med 27–26 efter 15–13 i paus och det följdes upp med 31–23 mot Portugal på lördagen. Sverige spelade bra och ledde med 18–12 i paus. Sedan blev det aldrig mer spännande än så utan Sverige tog en säker seger. På söndagen avslutades turneringen med match mot Norge och där blev det svensk vinst med 32–24. Sverige gav aldrig norrmännen någon chans utan ryckte tidigt och behöll sedan greppet.

– Jag tycker att vi har höjt försvarsspelet hela vägen, hittat lite linjer försvarsmässigt och jag tycker att vi får bra utdelning på det i dag, kommenterar förbundskaptenen Jerry Hallbäck efter matchen mot Norge.

Jack Thurin var IFK Skövdes ende bidrag i den blågula truppen, men har inte noterats för några mål i de tre matcherna.

U 18-landslaget innehåller spelare födda 1998 samt 1999 och spelade sina första landskamper i samband med Scand Iberico Tournament. Med facit i hand kunde det inte ha gått så mycket bättre för de blågula ungdomarna som vann alla tre matcherna i turneringen.

På fredagen besegrades Spanien med 27–26 efter 15–13 i paus och det följdes upp med 31–23 mot Portugal på lördagen. Sverige spelade bra och ledde med 18–12 i paus. Sedan blev det aldrig mer spännande än så utan Sverige tog en säker seger. På söndagen avslutades turneringen med match mot Norge och där blev det svensk vinst med 32–24. Sverige gav aldrig norrmännen någon chans utan ryckte tidigt och behöll sedan greppet.

– Jag tycker att vi har höjt försvarsspelet hela vägen, hittat lite linjer försvarsmässigt och jag tycker att vi får bra utdelning på det i dag, kommenterar förbundskaptenen Jerry Hallbäck efter matchen mot Norge.

Jack Thurin var IFK Skövdes ende bidrag i den blågula truppen, men har inte noterats för några mål i de tre matcherna.