11 apr 2016 17:58

11 apr 2016 17:58

Skara HF rycker i Larsson

HANDBOLL: Skövde HF:s säsong tog slut i söndags

Skövde HF åkte ur SM-kvartsfinalspelet efter 0–3 i matcher mot VästeråsIrsta HF. Tungt givetvis, men jobbet inför nästa säsong är i full gång.
– Kontraktsläget är bra, men det återstår en del, säger Thomas Hellberg som sköter förhandlingarna.

Det finns en del luckor att täcka. Anna-Maria Johansson lägger av, Maja Eriksson går till proffsspel i Danmark och dessutom har nykomlingen Skara HF visat intresse för spelmotorn Malin Larsson. Skara är även intresserat av Caroline Friberg som flyttar tillbaka till Skövde efter spel i H 65/Höör.

– Vi pratar naturligtvis också med dessa spelare. När det gäller Malin går hennes kontrakt och vi hoppas kunna behålla henne och Friberg har ju spelat med oss fyra säsonger tidigare. Här har vi mittsexorna Sofia Berndtsson och Malin Otter under kontrakt, Otter har nyligen skrivit ett nytt över två år.

Hur ser ni på att Skara är ute efter en av era mest etablerade spelare?

– Vi förstår att Skara ser om sitt hus, sedan har jag sagt till dem att det för handbollens bästa vore bättre om vi tog hit spelare utifrån för att stärka handbollen totalt sett och inte plockade från varandra.

Skövde HF sitter inte still med händerna i kors utan tittar just nu närmare på fyra niometersspelare. Det är både höger och vänsternior, samt en mittnia.

– Vi har bra kontakt med flera spelare, så vi får se vad det blir, säger Hellberg.

Många har kontrakt

Totalt sett har annars Skövde HF ett bra kontraktsläge. Följande spelare är helt klara för nästa säsong: Hanna Edvardsson, Julia Ehn, Sofia Berndtsson, Malin Otter, Linnéa Efraimsson, Sofia Berggren, Rebecca Otter, Fatos Kücükyldiz och Linnéa Martinsson.

Sedan har klubben för avsikt att skriva ett nytt kontrakt med korsbandsskadade Malin Håkansson.

– Sedan är vi muntligt överens med Stina Karlsson och Sara Johansson och samtal Viktoria Börjesson pågår, berättar Hellberg.

När det gäller ekonomi så finns det inte plats för några stora utsvävningar på spelarsidan, men då tunga namn försvinner frigörs det även ekonomiska medel.

– Vi håller givetvis oss inom den budgetram som finns, säger Hellberg.

Det finns en del luckor att täcka. Anna-Maria Johansson lägger av, Maja Eriksson går till proffsspel i Danmark och dessutom har nykomlingen Skara HF visat intresse för spelmotorn Malin Larsson. Skara är även intresserat av Caroline Friberg som flyttar tillbaka till Skövde efter spel i H 65/Höör.

– Vi pratar naturligtvis också med dessa spelare. När det gäller Malin går hennes kontrakt och vi hoppas kunna behålla henne och Friberg har ju spelat med oss fyra säsonger tidigare. Här har vi mittsexorna Sofia Berndtsson och Malin Otter under kontrakt, Otter har nyligen skrivit ett nytt över två år.

Hur ser ni på att Skara är ute efter en av era mest etablerade spelare?

– Vi förstår att Skara ser om sitt hus, sedan har jag sagt till dem att det för handbollens bästa vore bättre om vi tog hit spelare utifrån för att stärka handbollen totalt sett och inte plockade från varandra.

Skövde HF sitter inte still med händerna i kors utan tittar just nu närmare på fyra niometersspelare. Det är både höger och vänsternior, samt en mittnia.

– Vi har bra kontakt med flera spelare, så vi får se vad det blir, säger Hellberg.

Många har kontrakt

Totalt sett har annars Skövde HF ett bra kontraktsläge. Följande spelare är helt klara för nästa säsong: Hanna Edvardsson, Julia Ehn, Sofia Berndtsson, Malin Otter, Linnéa Efraimsson, Sofia Berggren, Rebecca Otter, Fatos Kücükyldiz och Linnéa Martinsson.

Sedan har klubben för avsikt att skriva ett nytt kontrakt med korsbandsskadade Malin Håkansson.

– Sedan är vi muntligt överens med Stina Karlsson och Sara Johansson och samtal Viktoria Börjesson pågår, berättar Hellberg.

När det gäller ekonomi så finns det inte plats för några stora utsvävningar på spelarsidan, men då tunga namn försvinner frigörs det även ekonomiska medel.

– Vi håller givetvis oss inom den budgetram som finns, säger Hellberg.