13 apr 2016 06:00

13 apr 2016 06:00

TAIK vill stabilisera sig

FOTBOLL: Inför division 3-starten

I höstas åkte Tibro AIK ur division 2. Nu får laget ladda om i trean. Frågan är vad vi kan förvänta oss?

– i första hand handlar det om att vi stabiliserar oss i trean, säger tränaren Jonathan Guggenheim.

TAIK har haft en stor spelaromsättning de senaste åren och även nu har laget tappat spelare. Bland annat har talangerna Adam Fägerhag och Axel Påhlsson valt att gå till allsvenska klubbar, Fägerhag till Jönköping och Påhlsson till Örebro SK.

– Bara kul när vi kan leverera spelare till föreningar på den nivån, säger ”Guggen”.

Ett nytt lag

Säsongens upplaga av TAIK blir i många stycken ett nytt lag. Från den premiärelva som spelade första seriematchen i tvåan förra säsongen är det bara tre spelare kvar, Alexander Valtersson, Robert Knutsson och Martin Eskilsson. Räknar man in de som satt på bänken kan vi lägga till Adam Johansson, Carl Lundberg och Jim Ljungqvist.

Det blir onekligen en utmaning för tränare Guggenheim att få ihop spelet och laget. På försäsongen har det också varit upp och ner och man vet väl inte riktigt var man står inför seriepremiären i Småland mot Gnosjö borta nu till helgen.

– Vi har mycket att jobba med, men jag tycker bara det är kul och inspirerande.

Grannklubbar

Nu har det fyllts på med nya spelare från grannklubbar, kanske främst en trio från Ulvåker med rutinerade Niclas Krantz i spetsen, sedan spelar även Gustav Berggren och Johan Carlén för Tibro. Carlén var i TAIK redan i fjol, men fick hela säsongen förstörd av skador

Sedan har vi några unga killar från Skövde AIK och andra spelare som gjort bra ifrån sig i lägre divisioner som nu tar chansen till en utveckling i trean.

Mycket är dock osäkert inför seriespelet och Jonathan Guggenheim vill inte spännande bågen för hårt.

– Även om vi kommer från tvåan så har vi inte många kvar från det laget. Det blir som att börja om i trean och det finns många lag som är bra.

TAIK har haft en stor spelaromsättning de senaste åren och även nu har laget tappat spelare. Bland annat har talangerna Adam Fägerhag och Axel Påhlsson valt att gå till allsvenska klubbar, Fägerhag till Jönköping och Påhlsson till Örebro SK.

– Bara kul när vi kan leverera spelare till föreningar på den nivån, säger ”Guggen”.

Ett nytt lag

Säsongens upplaga av TAIK blir i många stycken ett nytt lag. Från den premiärelva som spelade första seriematchen i tvåan förra säsongen är det bara tre spelare kvar, Alexander Valtersson, Robert Knutsson och Martin Eskilsson. Räknar man in de som satt på bänken kan vi lägga till Adam Johansson, Carl Lundberg och Jim Ljungqvist.

Det blir onekligen en utmaning för tränare Guggenheim att få ihop spelet och laget. På försäsongen har det också varit upp och ner och man vet väl inte riktigt var man står inför seriepremiären i Småland mot Gnosjö borta nu till helgen.

– Vi har mycket att jobba med, men jag tycker bara det är kul och inspirerande.

Grannklubbar

Nu har det fyllts på med nya spelare från grannklubbar, kanske främst en trio från Ulvåker med rutinerade Niclas Krantz i spetsen, sedan spelar även Gustav Berggren och Johan Carlén för Tibro. Carlén var i TAIK redan i fjol, men fick hela säsongen förstörd av skador

Sedan har vi några unga killar från Skövde AIK och andra spelare som gjort bra ifrån sig i lägre divisioner som nu tar chansen till en utveckling i trean.

Mycket är dock osäkert inför seriespelet och Jonathan Guggenheim vill inte spännande bågen för hårt.

– Även om vi kommer från tvåan så har vi inte många kvar från det laget. Det blir som att börja om i trean och det finns många lag som är bra.