15 apr 2016 15:37

15 apr 2016 15:40

Stegefelt vill avsluta tiden i Skövde snyggt

HANDBOLL: Tänker lämna IFK som ett elitserielag

Markus Stegefelt gör sina sista matcher i IFK Skövde innan han flyttar till Tyskland, men tänker göra allt för att IFK ska undvika allsvenskan.
– Det sista jag vill är ju att åka ur elitserien och sen lämna. Det känns inte alls rätt, säger vänsternian.

Stegefelt har med sitt tunga skytte varit en viktig pjäs i IFK Skövde de senaste två säsongerna, men nu har han skrivit på för HBW Balingen-Weilstetten i Bundesliga och till sommaren byter han Sverige mot Tyskland. Innan dess har han dock ett kvalspel med IFK Skövde att klara av och 23-åringen är fast besluten om att hjälpa IFK kvar i elitserien.

– Jag hoppas och tror att vi ska kunna lösa det här så det blir en härlig avslutning på min resa i Skövde. Jag kommer verkligen göra allt, det är ett måste för mig, menar Stegefelt som har kluvna känslor inför att lämna Skövde.

– Ska bli jäkligt spännande att sticka i väg samtidigt som det är tråkigt att lämna ett så pass härligt lag som Skövde är.

Rätt läge

När chansen att spela i Tyskland dök upp kunde han inte säga nej.

– Nu kom ett otroligt bra läge att gå till en toppklubb i världen och det kändes väldigt bra när jag var där så då högg jag på det. Men det var absolut inget som jag hade bestämt innan och det är inget ont mot IFK, säger Stegefelt.

Målvakten Peter Johannesson, tidigare i Sävehof, spelar i Balingen och Stegefelt har pratat med honom.

– Han är jättenöjd där och säger inget ont om klubben.

Än så länge har inte laget säkrat nytt kontrakt i Bundesliga, men Stegefelt tror att det kommer lösa sig och han ser fram mot att testa sina färdigheter i Tyskland.

– Det har varit en dröm och nu är det full satsning för att ta steget till att bli en etablerad spelare i Bundesliga.

Några matcher med IFK Skövde återstår dock och nu avgörs det om de blåvita spelar i elitserien eller allsvenskan nästa säsong. Den första matchen gick inget bra för IFK som förlorade med 26–30 och nu är man i underläge.

– Jag tycker verkligen att vi underpresterade, men ibland är det sådana matcher. Det är en annan känsla att kliva in in i kvalspel och man får mobilisera om samtidigt som de allsvenska lagen inte har något att förlora utan kan ösa på. Känslan är att vi gjorde en av våra sämsta matcher på hela säsongen och ändå hade vi chansen att vinna. Det känns som om vi har mycket mer att plocka ut och om vi kommer upp i vår rätta nivå så kommer vi att vinna.

Självkritisk

Han var inte speciellt nöjd med sin egen insats i den första matchen.

– Jag kom inte riktigt i gång med anfallsspelet och bakåt spelade jag inte så mycket. Svårt att sätta fingret på exakt vad det var, men att det var under all kritik, det vet jag i alla fall. Jag är verkligen inte nöjd.

Lindesberg gick ut hårt på vänsternian som inte fick utrymme för sitt patenterade skytte.

– De vet ju om att jag är skytt och tar många avslut så de lyfter högt på mig, men det ska inte spela någon roll. Jag ska komma förbi dem ändå, menar Stegefelt kritiskt.

Nu är han sugen på revansch och är övertygad om att IFK ska vinna över Lindesberg i bäst av fem matcher.

– Vi var förberedda på att vi kunde torska mot dem, men vi ska inte förlora tre matcher och det står jag för fortfarande, avslutar han.

Stegefelt har med sitt tunga skytte varit en viktig pjäs i IFK Skövde de senaste två säsongerna, men nu har han skrivit på för HBW Balingen-Weilstetten i Bundesliga och till sommaren byter han Sverige mot Tyskland. Innan dess har han dock ett kvalspel med IFK Skövde att klara av och 23-åringen är fast besluten om att hjälpa IFK kvar i elitserien.

– Jag hoppas och tror att vi ska kunna lösa det här så det blir en härlig avslutning på min resa i Skövde. Jag kommer verkligen göra allt, det är ett måste för mig, menar Stegefelt som har kluvna känslor inför att lämna Skövde.

– Ska bli jäkligt spännande att sticka i väg samtidigt som det är tråkigt att lämna ett så pass härligt lag som Skövde är.

Rätt läge

När chansen att spela i Tyskland dök upp kunde han inte säga nej.

– Nu kom ett otroligt bra läge att gå till en toppklubb i världen och det kändes väldigt bra när jag var där så då högg jag på det. Men det var absolut inget som jag hade bestämt innan och det är inget ont mot IFK, säger Stegefelt.

Målvakten Peter Johannesson, tidigare i Sävehof, spelar i Balingen och Stegefelt har pratat med honom.

– Han är jättenöjd där och säger inget ont om klubben.

Än så länge har inte laget säkrat nytt kontrakt i Bundesliga, men Stegefelt tror att det kommer lösa sig och han ser fram mot att testa sina färdigheter i Tyskland.

– Det har varit en dröm och nu är det full satsning för att ta steget till att bli en etablerad spelare i Bundesliga.

Några matcher med IFK Skövde återstår dock och nu avgörs det om de blåvita spelar i elitserien eller allsvenskan nästa säsong. Den första matchen gick inget bra för IFK som förlorade med 26–30 och nu är man i underläge.

– Jag tycker verkligen att vi underpresterade, men ibland är det sådana matcher. Det är en annan känsla att kliva in in i kvalspel och man får mobilisera om samtidigt som de allsvenska lagen inte har något att förlora utan kan ösa på. Känslan är att vi gjorde en av våra sämsta matcher på hela säsongen och ändå hade vi chansen att vinna. Det känns som om vi har mycket mer att plocka ut och om vi kommer upp i vår rätta nivå så kommer vi att vinna.

Självkritisk

Han var inte speciellt nöjd med sin egen insats i den första matchen.

– Jag kom inte riktigt i gång med anfallsspelet och bakåt spelade jag inte så mycket. Svårt att sätta fingret på exakt vad det var, men att det var under all kritik, det vet jag i alla fall. Jag är verkligen inte nöjd.

Lindesberg gick ut hårt på vänsternian som inte fick utrymme för sitt patenterade skytte.

– De vet ju om att jag är skytt och tar många avslut så de lyfter högt på mig, men det ska inte spela någon roll. Jag ska komma förbi dem ändå, menar Stegefelt kritiskt.

Nu är han sugen på revansch och är övertygad om att IFK ska vinna över Lindesberg i bäst av fem matcher.

– Vi var förberedda på att vi kunde torska mot dem, men vi ska inte förlora tre matcher och det står jag för fortfarande, avslutar han.