16 apr 2016 06:00

16 apr 2016 06:00

Inför Rävåsen–Skövde KIK

FOTBOLL: Division 1 norra Götaland

Skövde KIK åker till Karlskoga för att möta Rävåsen i seriepremiären och nye tränaren Michael Rosén är inställd på en svår uppgift.

– De var nykomlingar förra året, men gjorde en jättebra säsong. Nu har de fått in två anfallare från USA som tydligen har ganska bra renommé så det kommer bli utmaning för oss, konstaterar Rosén som känner att man är redo och rustade inför serieallvaret.

– Absolut, det här har vi väntat på sedan vi drog i gång försäsongen och vi har haft nästan 80 träffar på 100 dagar så det vore katten om vi inte vore förberedda, menar han.

I förra helgens genrep mot Nittorp blev det seger med 2–0 efter en bra insats.

– Vi är jättenöjda med det och som tränare var det perfekt att få ett sådant avslut för det gjorde att vi kunde jobba med lite småsaker den här veckan. Jag tycker att vi har hittat en trygghet i vårt spel där spelarna vet vad de ska göra och det visade sig i det här genrepet, fortsätter Rosén.

Rävåsen borta brukar vara en svår uppgift, men Michael Rosén ser positivt i att möta dem borta i den första matchen

– De brukar ha en dålig gräsplan som de spelar sina hemmamatcher på, men nu blir det konstgräs så det är en fördel att möta dem tidigt, säger Rosén och är övertygad om framgång i premiären.

– Vi ska ha tre poäng med hem till Skövde. Något annat finns inte.

Offensivt viktige Helene Sundberg, missade genrepet, men är tillbaka nu. Däremot saknas Emmelie Junckerfelt som är sjuk. Dessutom är Hermine Blixt, Sandra Fröjd, Maja Breman och Hanna Fredell skadade och inte aktuella för spel mot Rävåsen.

– De var nykomlingar förra året, men gjorde en jättebra säsong. Nu har de fått in två anfallare från USA som tydligen har ganska bra renommé så det kommer bli utmaning för oss, konstaterar Rosén som känner att man är redo och rustade inför serieallvaret.

– Absolut, det här har vi väntat på sedan vi drog i gång försäsongen och vi har haft nästan 80 träffar på 100 dagar så det vore katten om vi inte vore förberedda, menar han.

I förra helgens genrep mot Nittorp blev det seger med 2–0 efter en bra insats.

– Vi är jättenöjda med det och som tränare var det perfekt att få ett sådant avslut för det gjorde att vi kunde jobba med lite småsaker den här veckan. Jag tycker att vi har hittat en trygghet i vårt spel där spelarna vet vad de ska göra och det visade sig i det här genrepet, fortsätter Rosén.

Rävåsen borta brukar vara en svår uppgift, men Michael Rosén ser positivt i att möta dem borta i den första matchen

– De brukar ha en dålig gräsplan som de spelar sina hemmamatcher på, men nu blir det konstgräs så det är en fördel att möta dem tidigt, säger Rosén och är övertygad om framgång i premiären.

– Vi ska ha tre poäng med hem till Skövde. Något annat finns inte.

Offensivt viktige Helene Sundberg, missade genrepet, men är tillbaka nu. Däremot saknas Emmelie Junckerfelt som är sjuk. Dessutom är Hermine Blixt, Sandra Fröjd, Maja Breman och Hanna Fredell skadade och inte aktuella för spel mot Rävåsen.

LAGET

Skövde KIK: Linda Alexandersson, Sara Fröjd, Hanna Levander, Amanda Johansson, Olivia Johansson, Filippa Plantin, Matilda Andersson, Alexandra Rozenkrants, Helene Sundberg, Malin Bardh, Hanna Rosén, Olivia Sandahl, Lif Magnusdottir, Amanda Yammine, Adela Agic.

ÖVRIGA MATCHER

16/4: Jitex Mölndal–Mossen, Skepplanda–Stenungsund, Skoghall–Vallen. 17/4: Gauthiod–Lidköping, Rössö Uddevalla–Töcksfors.