20 apr 2016 06:00

20 apr 2016 06:00

Johny David inleder en ny tränarkarriär

FOTBOLL: Inför division 6-starten

Johny David, 30 år, har en lång karriär som spelare.
Nu inleder han en annan som tränare och den börjar i Borgunda IK i division 6. Ett lag som har fått ögonen på sig efter att ha knutit flera meriterade spelare till sig.

Johny David har ett förflutet i både Skövde AIK och IFK Skövde. Han spelade för IFK så sent som 2013 men sedan har höftproblem satt stopp för karriären. Han har opererat sig men spelade några matcher med Borgunda IK i division 6 under den förra säsongen. Den här säsongen ska han i stället leda A-laget som ny huvudtränare.

– En inspirerande och rolig ny utmaning för mig. Jag inleder nu en tid som tränare och i år kommer jag att spela så lite som möjligt om det inte behövs. Jag planerar att gå olika tränarutbildningar och sedan får vi se vad som händer, säger Johny David.

– Det är helt annorlunda att vara tränare än att bara vara spelare när man ska lägga upp träningar och ta ut ett lag. Det krävs ett helt annat förberedelsearbete, fortsätter han.

Meriterade spelare

Borgunda har fått ögonen på sig efter värvningar av meriterade spelare såsom Joseph Muweke, Hanna Abraham, Mario Dafid och dessutom är Bülent Demirbag assisterande spelande tränare.

– Det är duktiga spelare med kvalitet. Men det är inte bara att gå in och leverera även om man har spelat på en högre nivå. Det är svårare än så och det vet jag efter mina matcher förra året. Vi har helt klart kapaciteten att gå riktigt långt. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Johny David och fortsätter:

– Vi har ett bra gäng och även många unga spelare. Vi tänker inte lägga någon press på oss själva utan ta det som det kommer. För många lag kommer det att vara en seriefinal varje gång de möter oss.

Många derbyn

Johny David nämner Sandhem och Floby som potentiella topplag i en serie som innehåller flera lokala lag. Korsberga IF hade en stark säsong förra året och slutade på en tredje plats i division 6. Stenstorps IF, som slutade på en fjärde plats förra året, ingår också i serien där de tre Skövdelagen Våmbs IF, Igelstorps IK och IFK Värsås, som åkte ur division 5 ifjol, också huserar.

– Det är många derbymatcher i serien och det är roligt, säger Johny David.

Johny David har ett förflutet i både Skövde AIK och IFK Skövde. Han spelade för IFK så sent som 2013 men sedan har höftproblem satt stopp för karriären. Han har opererat sig men spelade några matcher med Borgunda IK i division 6 under den förra säsongen. Den här säsongen ska han i stället leda A-laget som ny huvudtränare.

– En inspirerande och rolig ny utmaning för mig. Jag inleder nu en tid som tränare och i år kommer jag att spela så lite som möjligt om det inte behövs. Jag planerar att gå olika tränarutbildningar och sedan får vi se vad som händer, säger Johny David.

– Det är helt annorlunda att vara tränare än att bara vara spelare när man ska lägga upp träningar och ta ut ett lag. Det krävs ett helt annat förberedelsearbete, fortsätter han.

Meriterade spelare

Borgunda har fått ögonen på sig efter värvningar av meriterade spelare såsom Joseph Muweke, Hanna Abraham, Mario Dafid och dessutom är Bülent Demirbag assisterande spelande tränare.

– Det är duktiga spelare med kvalitet. Men det är inte bara att gå in och leverera även om man har spelat på en högre nivå. Det är svårare än så och det vet jag efter mina matcher förra året. Vi har helt klart kapaciteten att gå riktigt långt. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Johny David och fortsätter:

– Vi har ett bra gäng och även många unga spelare. Vi tänker inte lägga någon press på oss själva utan ta det som det kommer. För många lag kommer det att vara en seriefinal varje gång de möter oss.

Många derbyn

Johny David nämner Sandhem och Floby som potentiella topplag i en serie som innehåller flera lokala lag. Korsberga IF hade en stark säsong förra året och slutade på en tredje plats i division 6. Stenstorps IF, som slutade på en fjärde plats förra året, ingår också i serien där de tre Skövdelagen Våmbs IF, Igelstorps IK och IFK Värsås, som åkte ur division 5 ifjol, också huserar.

– Det är många derbymatcher i serien och det är roligt, säger Johny David.

Premiäromgången

Division 6 Falköping

22/4:

Våmbs IF–Korsberga IF

Folkabo IK–Floby IF

Sandhems IF–Stenstorps IF

Kinnarp-Slutarps IF–Fröjered/Håven

23/4:

Borgunda IK–Tomtens IF

Igelstorps IK–IFK Värsås