20 apr 2016 06:00

20 apr 2016 06:00

Revanschlusta i IF Tymer inför årets säsong

FOTBOLL: Inför division 5-starten

IF Tymer hade förhoppningar om att vara med i toppen förra året. Så blev det inte även om kontraktet tidigt var i hamn.
Nu siktar laget, som sent omsider lyckats knyta försvarsspelarna Alfred Bengtsson och Philip Granath till sig, på att nå en stabil placering i en serie som är tuffare.

Tymer slutade på en åttonde plats i division 5 förra året men Timmersdalaklubben klarade nytt kontrakt med god marginal i en serie där IFK Hjo var helt överlägset.

– Vi borde ha tagit fler poäng än vad vi gjorde med tanke på den trupp vi hade från början när seriespelet startade. Det var många faktorer som spelade in men framför allt handlade det om att vi inte hade någon kontinuitet i laget, vi hade aldrig samma startelva i matcherna, säger tränaren Fredrik Ahlgren som nu gör sin tredje säsong som huvudansvarig.

– Det finns en revanschkänsla i laget och jag hoppas att vi ska ha mer hjärta och inställning men samtidigt ser det ut att bli en tuffare serie än i fjol. Jag tror att det kommer att bli jämnare i toppen. Det känns som att vi kan slå alla lag men samtidigt också få stryk av alla lag. Vi har en för dålig lägsta nivå och det har visat sig under försäsongen som har varit upp och ner. För vår del känns det som att vi ska kunna hamna någonstans i mitten av tabellen, fortsätter Ahlgren.

Christoffer Mako och Farzad Heyati var lagets mest framgångsrika målskyttar förra året och de är kvar.

Annars har Tymer tappat kvintetten Filip Broberg, Erik Franssohn, Patrick Rebane samt Markus och Kristian Johansson.

På pluskontot finns Olof Boman från Björsäter, Robin Olsson som gör comeback och de båda försvarsspelarna Alfred Bengtsson, som spelat med Skövde AIK i division 1 och senast lirat med Lerdala, och Philip Granath, som hämtats ifrån SAIK, och nyligen blev klara.

– Bengtsson och Granath är två riktigt bra nyförvärv för oss. Jag tycker att vi har ett bra och roligt gäng med spelare i olika åldrar. Det är en bra mix i laget.

Tymer slutade på en åttonde plats i division 5 förra året men Timmersdalaklubben klarade nytt kontrakt med god marginal i en serie där IFK Hjo var helt överlägset.

– Vi borde ha tagit fler poäng än vad vi gjorde med tanke på den trupp vi hade från början när seriespelet startade. Det var många faktorer som spelade in men framför allt handlade det om att vi inte hade någon kontinuitet i laget, vi hade aldrig samma startelva i matcherna, säger tränaren Fredrik Ahlgren som nu gör sin tredje säsong som huvudansvarig.

– Det finns en revanschkänsla i laget och jag hoppas att vi ska ha mer hjärta och inställning men samtidigt ser det ut att bli en tuffare serie än i fjol. Jag tror att det kommer att bli jämnare i toppen. Det känns som att vi kan slå alla lag men samtidigt också få stryk av alla lag. Vi har en för dålig lägsta nivå och det har visat sig under försäsongen som har varit upp och ner. För vår del känns det som att vi ska kunna hamna någonstans i mitten av tabellen, fortsätter Ahlgren.

Christoffer Mako och Farzad Heyati var lagets mest framgångsrika målskyttar förra året och de är kvar.

Annars har Tymer tappat kvintetten Filip Broberg, Erik Franssohn, Patrick Rebane samt Markus och Kristian Johansson.

På pluskontot finns Olof Boman från Björsäter, Robin Olsson som gör comeback och de båda försvarsspelarna Alfred Bengtsson, som spelat med Skövde AIK i division 1 och senast lirat med Lerdala, och Philip Granath, som hämtats ifrån SAIK, och nyligen blev klara.

– Bengtsson och Granath är två riktigt bra nyförvärv för oss. Jag tycker att vi har ett bra och roligt gäng med spelare i olika åldrar. Det är en bra mix i laget.

Premiäromgången

Division 5 östra

22/4: Töreboda IK–Norra Fågelås

23/4: IF Tymer–Sils IF

Lundsbrunns IF–Värings GIF

Fagersanna IF–Vinninga AIF

24/4: Hangelösa IF–Valtorps IF

25/4: Ekedalens SK–Jula BK