20 apr 2016 06:00

20 apr 2016 06:00

Väring går för nytt kontrakt

FOTBOLL: Inför division 5-starten

Värings GIF hade en bekväm resa till nytt kontrakt förra året. Det vill de upprepa den här säsongen även om de är inställda på att det kommer att bli tuffare.
– Serien är bättre i år men vår målsättning är att Väring ska spela i division 5 också 2017, säger Magnus Silverlilja som är ny huvudansvarig till den här säsongen.

Värings GIF stod för en stabil säsong förra året med en mittenplacering (sjua) som nykomling i division 5. Kontraktet var tidigt i hamn. Den bedriften hoppas de upprepa även den här säsongen.

– Jag tror att det kommer att bli tuffare i år. Serien är bättre men vi har ändå en bra spelartrupp och får vi inte för många skador ska vi kunna lyckas. Det blir en tuff uppgift och vi sätts på prov direkt med matcher mot favorittippade Lundsbrunn och Hangelösa, säger Magnus Silverlilja som är huvudansvarig för laget och har Kenneth Stensson och Momir Radic som assisterande tränare.

Väring har drabbats av tre kännbara avbräck till den här säsongen. Carl Bergheden (Björsäter), spelande tränaren Jesper Magnisson och Gustaf Lövberg (båda Ulvåker) har alla lämnat men samtidigt har klubben förstärkt med nio nya spelare.

– Vi har fått in en hel del nyförvärv och det finns kvalitet på olika sätt i alla spelarna. De bidrar på sitt sätt.

Silverlilja gör sitt fjärde år i Värings GIF och han har tidigare bland annat varit spelande assisterande tränare till Magnus Tapper när klubben tog steget upp i femman 2014.

– Om jag ska spela även i år återstår att se. Jag har spelat under försäsongen så det är inte uteslutet, säger 40-åringen.

– Det är alltid roligt med nya utmaningar och det är en riktigt god grupp med spelare ute i Väring. Jag känner för klubben som har blivit ett andra hem efter Ulvåkers IF som jag spelat med i många år. Det är många spelare i Väring därifrån och Ulvåkersandan har satt sin prägel i klubben, resonerar Magnus Silverlilja.

Värings GIF stod för en stabil säsong förra året med en mittenplacering (sjua) som nykomling i division 5. Kontraktet var tidigt i hamn. Den bedriften hoppas de upprepa även den här säsongen.

– Jag tror att det kommer att bli tuffare i år. Serien är bättre men vi har ändå en bra spelartrupp och får vi inte för många skador ska vi kunna lyckas. Det blir en tuff uppgift och vi sätts på prov direkt med matcher mot favorittippade Lundsbrunn och Hangelösa, säger Magnus Silverlilja som är huvudansvarig för laget och har Kenneth Stensson och Momir Radic som assisterande tränare.

Väring har drabbats av tre kännbara avbräck till den här säsongen. Carl Bergheden (Björsäter), spelande tränaren Jesper Magnisson och Gustaf Lövberg (båda Ulvåker) har alla lämnat men samtidigt har klubben förstärkt med nio nya spelare.

– Vi har fått in en hel del nyförvärv och det finns kvalitet på olika sätt i alla spelarna. De bidrar på sitt sätt.

Silverlilja gör sitt fjärde år i Värings GIF och han har tidigare bland annat varit spelande assisterande tränare till Magnus Tapper när klubben tog steget upp i femman 2014.

– Om jag ska spela även i år återstår att se. Jag har spelat under försäsongen så det är inte uteslutet, säger 40-åringen.

– Det är alltid roligt med nya utmaningar och det är en riktigt god grupp med spelare ute i Väring. Jag känner för klubben som har blivit ett andra hem efter Ulvåkers IF som jag spelat med i många år. Det är många spelare i Väring därifrån och Ulvåkersandan har satt sin prägel i klubben, resonerar Magnus Silverlilja.