21 apr 2016 16:06

21 apr 2016 16:06

Rekordmånga i Billingen X-trail

LÖPNING: Nästan dubbelt så många deltagare

Billingen X-trail växer så att det knakar och helgens upplaga är nästan dubbelt så stor som förra årets tävling.
– Det kommer att bli en fantastisk helg. Intresset för trailrun har ökat enormt, säger Magnus Ambjörnsson i tävlingsledningen.

Det här är fjärde året som Billingen X-trail arrangeras och tävlingen har fortsatt att växa. Förra året lockade huvudtävlingen 103 deltagare och nu är det 190 föranmälda.

– Det är helt otroligt. Vi har alltid haft som ambition att på sikt ha runt 200 deltagare i huvudloppet, men trodde kanske inte att det skulle bli redan i år, fortsätter Ambjörnsson.

Tävlingshelgen inleds på fredag kväll med ett kort lopp som kallas Nightmare. Det går i mörker och avslutas uppför slalombacken. Sedan på lördagen är det dags för barnens variant, Kids Run. Den fanns på programmet första gången ifjol och återkommer i år.

Efter det avslutas det hela med huvudloppet Billingen X-trail som är ungefär en mil långt och går i tuff terräng uppe på Billingen. Precis som fredagens kvälls lopp avslutas även det loppet uppför slalombacken. En tuff, men långt ifrån omöjlig utmaning väntar deltagarna.

– Vi strävar efter att göra det lite tuffare och roligare varje år, men det är en tävling som alla ska kunna genomföra. Både den som kommer först och sist ska tycka att det är en rolig tävling, säger Ambjörnsson.

Det här är fjärde året som Billingen X-trail arrangeras och tävlingen har fortsatt att växa. Förra året lockade huvudtävlingen 103 deltagare och nu är det 190 föranmälda.

– Det är helt otroligt. Vi har alltid haft som ambition att på sikt ha runt 200 deltagare i huvudloppet, men trodde kanske inte att det skulle bli redan i år, fortsätter Ambjörnsson.

Tävlingshelgen inleds på fredag kväll med ett kort lopp som kallas Nightmare. Det går i mörker och avslutas uppför slalombacken. Sedan på lördagen är det dags för barnens variant, Kids Run. Den fanns på programmet första gången ifjol och återkommer i år.

Efter det avslutas det hela med huvudloppet Billingen X-trail som är ungefär en mil långt och går i tuff terräng uppe på Billingen. Precis som fredagens kvälls lopp avslutas även det loppet uppför slalombacken. En tuff, men långt ifrån omöjlig utmaning väntar deltagarna.

– Vi strävar efter att göra det lite tuffare och roligare varje år, men det är en tävling som alla ska kunna genomföra. Både den som kommer först och sist ska tycka att det är en rolig tävling, säger Ambjörnsson.