22 apr 2016 06:00

22 apr 2016 06:00

Wallén spelar cupfinal

HANDBOLL: Bra avslut på året i Frankrike

Angelica Wallén är på väg att slutföra sitt spel för Toulon i Frankrike. Nästa säsong blir det Sverige och Skuru från Nacka. Nu lär det bli en festlig avslutning för Angelica då laget skall spela final i franska cupen i Paris.

På onsdagen vann nämligen Toulon semifinalen mot Nice med 20–17. En match av derbykaraktär på den franska Rivieran som alltid tilldrar sig stort intresse. När lagen möttes i serien kom det drygt 4 500 åskådare. Så mycket folk kom det inte nu, men det var ändå bra drag runt matchen och stort jubel bland fansen när finalplatsen säkrades efter en jämn och tät match.

Wallén hade som vanligt mycket speltid och var i allra högsta grad inblandad i avgörandet. Det stod 17–17 när Angelica gjorde 18–17 och sedan fixade hon straffen som avgjorde matchen.

– Vi vann en match med mycket fysik och försvarsspel. Det känns riktigt skönt att förlänga säsongen och ha en cupfinal att träna inför, kommenterar Angelica.

Stort intresse

Nu blir det att ladda om till finalen som avgörs i Bercy, Paris den 21 maj. Såväl dam- som herrfinal avgörs på samma dag och en total publiksiffra på 16 000 väntas. I herrfinalen möts PSG och Montpellier.

I finalen väntar Brest som överraskade slog ut storlaget Metz. Brest spelar i andraligan.

Att spela final i cupen blir säsongens höjdpunkt i Frankrike för Wallén och laget. I seriespelet missade man slutspelet trots många bra matcher mot topplagen.

Någon risk att ramla ur finns inte då både Bordeaux och Nimes har lämnat ligan på grund av ekonomiska problem.

Hoppas på Helle

För Angelica blir det fullt fokus på att få till en bra avslutning på sitt ettåriga äventyr i Frankrike. Sedan blir det Sverige igen och Angelica kommer naturligtvis att försöka ta en plats i landslaget till OS. Wallén gjorde mycket bra ifrån sig i kvalet där hon fick stort förtroende av förbundskaptenen Helle Thomsen.

Nu är det osäkert hur det blir med Helles fortsättning. Hennes klubb Midtjylland utesluter dubbelarbete. Besked kommer och det är ingen tvekan vad Angelica Wallén hoppas på:

– Jag hoppas de hittar en lösning med Helle. Laget är i harmoni och spelar bra under hennes ledning och nu när det är så nära ett så viktigt mästerskap som OS så skall vi göra allt för att bevara den harmoni och spelglädje som finns just nu.

På onsdagen vann nämligen Toulon semifinalen mot Nice med 20–17. En match av derbykaraktär på den franska Rivieran som alltid tilldrar sig stort intresse. När lagen möttes i serien kom det drygt 4 500 åskådare. Så mycket folk kom det inte nu, men det var ändå bra drag runt matchen och stort jubel bland fansen när finalplatsen säkrades efter en jämn och tät match.

Wallén hade som vanligt mycket speltid och var i allra högsta grad inblandad i avgörandet. Det stod 17–17 när Angelica gjorde 18–17 och sedan fixade hon straffen som avgjorde matchen.

– Vi vann en match med mycket fysik och försvarsspel. Det känns riktigt skönt att förlänga säsongen och ha en cupfinal att träna inför, kommenterar Angelica.

Stort intresse

Nu blir det att ladda om till finalen som avgörs i Bercy, Paris den 21 maj. Såväl dam- som herrfinal avgörs på samma dag och en total publiksiffra på 16 000 väntas. I herrfinalen möts PSG och Montpellier.

I finalen väntar Brest som överraskade slog ut storlaget Metz. Brest spelar i andraligan.

Att spela final i cupen blir säsongens höjdpunkt i Frankrike för Wallén och laget. I seriespelet missade man slutspelet trots många bra matcher mot topplagen.

Någon risk att ramla ur finns inte då både Bordeaux och Nimes har lämnat ligan på grund av ekonomiska problem.

Hoppas på Helle

För Angelica blir det fullt fokus på att få till en bra avslutning på sitt ettåriga äventyr i Frankrike. Sedan blir det Sverige igen och Angelica kommer naturligtvis att försöka ta en plats i landslaget till OS. Wallén gjorde mycket bra ifrån sig i kvalet där hon fick stort förtroende av förbundskaptenen Helle Thomsen.

Nu är det osäkert hur det blir med Helles fortsättning. Hennes klubb Midtjylland utesluter dubbelarbete. Besked kommer och det är ingen tvekan vad Angelica Wallén hoppas på:

– Jag hoppas de hittar en lösning med Helle. Laget är i harmoni och spelar bra under hennes ledning och nu när det är så nära ett så viktigt mästerskap som OS så skall vi göra allt för att bevara den harmoni och spelglädje som finns just nu.