23 apr 2016 17:55

23 apr 2016 17:55

Ännu en förlust för Tibro AIK

FOTBOLL: Division 3 mellersta Götaland

Tibro AIK har fått en tung start på årets seriespel.
På Tånga Hed åkte laget på andra raka förlusten efter 1–3 borta mot Vårgårda IK.

TAIK ryckte upp sig efter 1–2-förlusten i premiären men fick ändå vända hem poänglöst från Vårgårda.

– Det är väldigt tråkigt och det är tungt att vi inte får betalt för vårt spel. Jag tycker att vi spelar med ett bra självförtroende och skapar en hel del men vi sätter inte lägena, säger tränaren Jonathan Guggenheim.

– Vi gick för det i hela matchen och i halvlek har vi ett jättemomentum. Den första halvleken var en av de bästa vi har gjort i år och vi har ett klart spel- och chansövertag. Vi borde ha gjort något mål på våra lägen, fortsätter han.

Efter en mållös första halvlek utnyttjade hemmalaget en kommunikationsmiss mellan målvakt och försvarare i Tibro och satte ledningsmålet tio minuter efter halvtidsvilan. Det blev även 2–0 sedan en hemmaspelare fått till en riktig praktträff på volley.

TAIK gav dock inte upp och Rasmus Karlsson reducerade med kvarten kvar.

– På slutet gick vi ner på en trebackslinje och satsade framåt för en kvittering. Då öppnade spelet upp sig och det blev böljande spel fram och tillbaka. De gjorde 3–1 på sista sparken, säger Guggenheim och fortsätter:

– Det är riktigt tråkigt men vi får ta med oss det positiva från den här matchen och hoppas att vi får bättre betalt nästa gång. Det var mycket som var bra.

Han ger vänsterbacken Carl Lundberg och Alexander Valtersson på mittfältet extra plus.

TAIK får ladda om och ta nya tag när de möter IFK Mariestad på bortaplan på valborgsmässoafton. Först väntar dock IK Gauthiod i ett DM-möte i veckan.

Mål: Tibro AIK: Rasmus Karlsson.

TAIK ryckte upp sig efter 1–2-förlusten i premiären men fick ändå vända hem poänglöst från Vårgårda.

– Det är väldigt tråkigt och det är tungt att vi inte får betalt för vårt spel. Jag tycker att vi spelar med ett bra självförtroende och skapar en hel del men vi sätter inte lägena, säger tränaren Jonathan Guggenheim.

– Vi gick för det i hela matchen och i halvlek har vi ett jättemomentum. Den första halvleken var en av de bästa vi har gjort i år och vi har ett klart spel- och chansövertag. Vi borde ha gjort något mål på våra lägen, fortsätter han.

Efter en mållös första halvlek utnyttjade hemmalaget en kommunikationsmiss mellan målvakt och försvarare i Tibro och satte ledningsmålet tio minuter efter halvtidsvilan. Det blev även 2–0 sedan en hemmaspelare fått till en riktig praktträff på volley.

TAIK gav dock inte upp och Rasmus Karlsson reducerade med kvarten kvar.

– På slutet gick vi ner på en trebackslinje och satsade framåt för en kvittering. Då öppnade spelet upp sig och det blev böljande spel fram och tillbaka. De gjorde 3–1 på sista sparken, säger Guggenheim och fortsätter:

– Det är riktigt tråkigt men vi får ta med oss det positiva från den här matchen och hoppas att vi får bättre betalt nästa gång. Det var mycket som var bra.

Han ger vänsterbacken Carl Lundberg och Alexander Valtersson på mittfältet extra plus.

TAIK får ladda om och ta nya tag när de möter IFK Mariestad på bortaplan på valborgsmässoafton. Först väntar dock IK Gauthiod i ett DM-möte i veckan.

Mål: Tibro AIK: Rasmus Karlsson.