23 apr 2016 06:00

23 apr 2016 06:00

Inför Skövde KIK–IK Rössö Uddevalla

FOTBOLL

Skövde KIK möter seriefavoriten IK Rössö från Uddevalla i sin hemmapremiär som spelas på Lillegårdens konstgräsplan på lördagseftermiddagen.

Det är dags för hemmapremiär på Lillegårdens konstgräs för Skövde KIK som i helgen gästas av IK Rössö från Uddevalla.

– Det ska bli jättekul. Det är alltid speciellt med en hemmapremiär och sedan kommer ju den stora seriefavoriten också på besök. Det ska bli inspirerande och en jätteutmaning för oss att få möta Rössö, säger Skövdetränaren Michael Rosén.

Skövdetjejerna möter ett Uddevallalag som inledde säsongen med att kvadda Töcksfors IF med 6–0 i sin hemmapremiär förra helgen.

– Det är ett duktigt lag och det vet vi också om från början. Det kommer att krävas en jättebra insats av oss om vi ska kunna rå på dem men jag känner att vi har möjligheterna. Vi slår helt klart ur underläge, säger KIK-tränaren och fortsätter:

– Rössö är laget som alla lag vill slå i serien och för dem blir varje match något av en seriefinal och det är något som de måste hantera.

Skövde KIK fick inte alls den start på seriespelet som de hade önskat. Det blev förlust i Värmland borta mot Rävåsens IK från Karlskoga med 1–4 förra helgen.

– Det är klart att det inte var något roligt resultat att få med sig ifrån en premiär men siffrorna var inte överensstämmande med spelet. De var väldigt effektiva och vi hamnade tidigt i en uppförsbacke. Sedan var vi ”bara” ett stolpskott ifrån 2–2. Jag tror att Rössö som motståndare passar oss bättre än den rock´n´roll-fotboll som det blev i Värmland senast.

Det är dags för hemmapremiär på Lillegårdens konstgräs för Skövde KIK som i helgen gästas av IK Rössö från Uddevalla.

– Det ska bli jättekul. Det är alltid speciellt med en hemmapremiär och sedan kommer ju den stora seriefavoriten också på besök. Det ska bli inspirerande och en jätteutmaning för oss att få möta Rössö, säger Skövdetränaren Michael Rosén.

Skövdetjejerna möter ett Uddevallalag som inledde säsongen med att kvadda Töcksfors IF med 6–0 i sin hemmapremiär förra helgen.

– Det är ett duktigt lag och det vet vi också om från början. Det kommer att krävas en jättebra insats av oss om vi ska kunna rå på dem men jag känner att vi har möjligheterna. Vi slår helt klart ur underläge, säger KIK-tränaren och fortsätter:

– Rössö är laget som alla lag vill slå i serien och för dem blir varje match något av en seriefinal och det är något som de måste hantera.

Skövde KIK fick inte alls den start på seriespelet som de hade önskat. Det blev förlust i Värmland borta mot Rävåsens IK från Karlskoga med 1–4 förra helgen.

– Det är klart att det inte var något roligt resultat att få med sig ifrån en premiär men siffrorna var inte överensstämmande med spelet. De var väldigt effektiva och vi hamnade tidigt i en uppförsbacke. Sedan var vi ”bara” ett stolpskott ifrån 2–2. Jag tror att Rössö som motståndare passar oss bättre än den rock´n´roll-fotboll som det blev i Värmland senast.

LAGET

Skövde KIK: Emma Jonsson, Linda Alexandersson, Sara Fröjd, Amanda Bergsten, Amanda Johansson, Doris Lindström, Olivia Johansson, Filippa Plantin, Matilda Andersson, Hermine Blixt, Alexandra Rozenkrants, Helene Sundberg, Malin Bardh, Emmelie Junckerfelt, Olivia Sandahl, Lif Magnusdottir, Amanda Yammine, Adela Agic.

FORMEN

Skövde KIK: Rävåsens IK Karlskoga (b) 1–4.

IK Rössö Uddevalla: Töcksfors IF (h) 6–0.

Kommentar: Skövde KIK föll klart i sin första seriematch medan IK Rössö tog en storseger på hemmaplan.

ÖVRIGA MATCHER

22/4: Stenungsunds IF–Jitex Mölndal BK. 23/4: Vallens IF–Skepplanda BTK, Töcksfors IF–IK Gauthiod. 24/4: Lidköpings FK–IFK Skoghall DF, Mossens BK–Rävåsens IK Karlskoga.