23 apr 2016 13:48

23 apr 2016 13:48

Mariestadsduo starkast i Skövdeloppet

FRIIDROTT: IFK Skövde arrangerade Skövdeloppet

Två Mariestadslöpare tog hem segern i Skövdeloppet.
Andreas Magnusson och Åsa Blom från MAIF vann på herr- respektive damsidan över de 21,1 kilometerna på lördagen.

Omkring 130 löpare kom till start i årets Skövdelopp som arrangerades av IFK Skövde friidrott med start och mål på Lillegårdens IP.

Andreas Magnusson från Mariestads AIF försvarade segern från förra året på herrsidan. Det börjar närmast bli en tradition för honom att vinna Skövdeloppet, en halvmaraton, som är ett bra uppladdningslopp inför de större loppen.

– Jag har sprungit det här loppet åtta gånger och det här var nog min sjätte seger. Jag har också blivit tvåa och trea tidigare så jag har ganska bra statistik på det här loppet, säger Magnusson.

– Jag är inte nöjd med tiden. Det var den sämsta på flera år i det här loppet men jag sprang ett halvmaraton i Örebro förra onsdagen så den satt väl i benen. Sedan var det lite blåsigt och så. Det var ändå en bra genomkörare att få så här på våren, fortsätter Magnusson som nu siktar mot Stockholm Marathon (4 juni) och sedan militära VM i Turin, Italien senare i oktober.

På damsidan segrade Magnusson klubbkamrat Åsa Blom som sprang loppet för första gången.

– Det var en fantastiskt fin och jättetrevlig bana. Jag är jättenöjd med min insats och jag slog nytt personbästa. Det är jättekul och det var inget som jag hade räknat med, säger Blom som nu främst siktar mot Göteborgsvarvet den 21 maj.

Omkring 130 löpare kom till start i årets Skövdelopp som arrangerades av IFK Skövde friidrott med start och mål på Lillegårdens IP.

Andreas Magnusson från Mariestads AIF försvarade segern från förra året på herrsidan. Det börjar närmast bli en tradition för honom att vinna Skövdeloppet, en halvmaraton, som är ett bra uppladdningslopp inför de större loppen.

– Jag har sprungit det här loppet åtta gånger och det här var nog min sjätte seger. Jag har också blivit tvåa och trea tidigare så jag har ganska bra statistik på det här loppet, säger Magnusson.

– Jag är inte nöjd med tiden. Det var den sämsta på flera år i det här loppet men jag sprang ett halvmaraton i Örebro förra onsdagen så den satt väl i benen. Sedan var det lite blåsigt och så. Det var ändå en bra genomkörare att få så här på våren, fortsätter Magnusson som nu siktar mot Stockholm Marathon (4 juni) och sedan militära VM i Turin, Italien senare i oktober.

På damsidan segrade Magnusson klubbkamrat Åsa Blom som sprang loppet för första gången.

– Det var en fantastiskt fin och jättetrevlig bana. Jag är jättenöjd med min insats och jag slog nytt personbästa. Det är jättekul och det var inget som jag hade räknat med, säger Blom som nu främst siktar mot Göteborgsvarvet den 21 maj.