23 apr 2016 18:55

23 apr 2016 18:55

Skövde arrangerade SM-kval på hemmaplan

RUGBY: Bra insats men idel förluster

Skövde Rugby arrangerade SM-kvalet för den västra regionen på hemmaplan och även om det blev förlust i alla matcher svarade Skövde för en bra insats.
– Vi gjorde definitivt bra ifrån oss, säger Oskar Ray-Frayssinet i Skövde Rugby.

Skövde hade fått förtroendet att arrangera ett av kvalen till SM och på lördagen gjorde sex herrlag och fyra damlag upp. Det blev många välspelade matcher på Södermalms IP och slutligen var det Göteborg som vann både herr- och damklassen.

Skövde är en relativt nystartad förening och i jämförelse med de andra lagen har man inte lika mycket erfarenhet. Med tanke på det kan Skövde vara nöjda med sin insats i helgens kvalmatcher trots idel förluster.

– Jag trodde att vi skulle ha chans att vinna i alla fall någon match, men vi förlorade alla våra matcher, säger Oskar.

I gruppspelet ställdes man mot Göteborg och Spartacus som senare möttes i finalen. Två rutinerade och tuffa motståndare, men Skövde visade att man kunde stå upp mot dem även om det inte blev några segrar. Mot Göteborg blev det förlust med 12–29 och mot Spartacus blev det 12–19. Lagets orutin lyste igenom mot Spartacus.

– Det enda som gjorde att vi inte vann var att vi saknar erfarenhet, men om vi hade lyckats med det sista försöket så hade vi vunnit mot dem. Det var inte långt ifrån.

Sedan väntade placeringsmatch mot Uddevalla och den förlorade Skövde med 19–22.

Annars blev SM-kvalet ett lyckat arrangemang.

– Det gick bra. Det var många saker som man ville göra, men som man inte kunde på grund av att vi inte var tillräckligt många, summerar Ray-Frayssinet.

Skövde hade fått förtroendet att arrangera ett av kvalen till SM och på lördagen gjorde sex herrlag och fyra damlag upp. Det blev många välspelade matcher på Södermalms IP och slutligen var det Göteborg som vann både herr- och damklassen.

Skövde är en relativt nystartad förening och i jämförelse med de andra lagen har man inte lika mycket erfarenhet. Med tanke på det kan Skövde vara nöjda med sin insats i helgens kvalmatcher trots idel förluster.

– Jag trodde att vi skulle ha chans att vinna i alla fall någon match, men vi förlorade alla våra matcher, säger Oskar.

I gruppspelet ställdes man mot Göteborg och Spartacus som senare möttes i finalen. Två rutinerade och tuffa motståndare, men Skövde visade att man kunde stå upp mot dem även om det inte blev några segrar. Mot Göteborg blev det förlust med 12–29 och mot Spartacus blev det 12–19. Lagets orutin lyste igenom mot Spartacus.

– Det enda som gjorde att vi inte vann var att vi saknar erfarenhet, men om vi hade lyckats med det sista försöket så hade vi vunnit mot dem. Det var inte långt ifrån.

Sedan väntade placeringsmatch mot Uddevalla och den förlorade Skövde med 19–22.

Annars blev SM-kvalet ett lyckat arrangemang.

– Det gick bra. Det var många saker som man ville göra, men som man inte kunde på grund av att vi inte var tillräckligt många, summerar Ray-Frayssinet.