24 apr 2016 18:24

24 apr 2016 18:24

Bra start för Hörnebo

FOTBOLL: Favoriten starkast i premiären på Orkanvallen

Hörnebo pekas ut som seriefavoriter medan Skultorp är nykomlingar.
Den skillnaden märktes i premiären och Hörnebo vann rättvist med 4–1.
– Premiär och tre poäng. Det känns helt okej, summerar Hörnebos tränare Tommy Larsson.

Hörnebo är ett etablerat topplag i division 2 och siktar högt den här säsongen. På söndagen inkasserades också säsongens första seger när Skultorp besegrades på Orkanvallen. Skultorp stod upp bra och gav Hörnebo en kamp, men totalt sett var bortalaget bättre och vann välförtjänt.

Tommy Larsson var inte helt nöjd med den spelmässiga insatsen, men full pott värmde givetvis.

– Seger är ju vad det handlar om i slutändan, men hur det såg ut kan man diskutera. Vi är inte jättenöjda med insatsen. Det var bra försvarsmässigt, men framåt var det lite otajmade i löpningarna och vi spelade för mycket långt som vi inte vill när vi inte har någon tanke bakom, resonerar Larsson.

Skultorp spelade i trean förra säsongen och är nykomling i serien. Laget är inställt på en tuff säsong, men visade mot Hörnebo att det finns potential.

– Vi stod upp jättebra mot dem som ska vinna serien, förvånansvärt bra, tycker tränaren Thord Brand.

– Sedan var de mycket bättre, men de ska ju vara bättre än oss. Med tanke på att vi haft lite skit i veckan med skador på två spelare som skulle ha startat så gjorde vi det ännu bättre än vad man kunde tro. En positiv förlust om man nu kan säga så. Det var många spelare som lyfte sig så det känns helt okej även om vi förlorade.

Fyra mål i första

Hörnebo kopplade grepp redan i den första halvleken och gjorde 1–0. Sedan fortsatte bortalaget att trycka på och hade gjort ytterligare tre mål innan vilan. Då hade man ändå kostat på sig att bränna några bra lägen, bland annat en straff.

I den andra halvleken blev det jämnare och Skultorp gjorde halvlekens enda mål.

– Vi vann den andra halvleken och det ska vi ta med oss, tycker Thord Brand.

Hörnebo gjorde en stabil insats och tog en ganska trygg seger.

– Det kändes inte som om vi var hotade någon gång i matchen. Totalt sett skapade vi fler chanser och vann med 4–1 så det kändes säkert, avslutar Tommy Larsson.

Hörnebo är ett etablerat topplag i division 2 och siktar högt den här säsongen. På söndagen inkasserades också säsongens första seger när Skultorp besegrades på Orkanvallen. Skultorp stod upp bra och gav Hörnebo en kamp, men totalt sett var bortalaget bättre och vann välförtjänt.

Tommy Larsson var inte helt nöjd med den spelmässiga insatsen, men full pott värmde givetvis.

– Seger är ju vad det handlar om i slutändan, men hur det såg ut kan man diskutera. Vi är inte jättenöjda med insatsen. Det var bra försvarsmässigt, men framåt var det lite otajmade i löpningarna och vi spelade för mycket långt som vi inte vill när vi inte har någon tanke bakom, resonerar Larsson.

Skultorp spelade i trean förra säsongen och är nykomling i serien. Laget är inställt på en tuff säsong, men visade mot Hörnebo att det finns potential.

– Vi stod upp jättebra mot dem som ska vinna serien, förvånansvärt bra, tycker tränaren Thord Brand.

– Sedan var de mycket bättre, men de ska ju vara bättre än oss. Med tanke på att vi haft lite skit i veckan med skador på två spelare som skulle ha startat så gjorde vi det ännu bättre än vad man kunde tro. En positiv förlust om man nu kan säga så. Det var många spelare som lyfte sig så det känns helt okej även om vi förlorade.

Fyra mål i första

Hörnebo kopplade grepp redan i den första halvleken och gjorde 1–0. Sedan fortsatte bortalaget att trycka på och hade gjort ytterligare tre mål innan vilan. Då hade man ändå kostat på sig att bränna några bra lägen, bland annat en straff.

I den andra halvleken blev det jämnare och Skultorp gjorde halvlekens enda mål.

– Vi vann den andra halvleken och det ska vi ta med oss, tycker Thord Brand.

Hörnebo gjorde en stabil insats och tog en ganska trygg seger.

– Det kändes inte som om vi var hotade någon gång i matchen. Totalt sett skapade vi fler chanser och vann med 4–1 så det kändes säkert, avslutar Tommy Larsson.

Matchfakta

Division 2 östra

SKULTORPS IF–HÖRNEBO SK

1–4 (0–4)

Målen: 0–1 (12) Therese LIndqvist, 0–2 (38) Matilda Broman Dahl, 0–3 (40) självmål, 0–4 (43) Therese LIndqvist (straff).