24 apr 2016 21:30

24 apr 2016 21:30

Elowson bröt lång SM-svit

ENDURO: Besegrade Ljunggren

Joakim Ljunggren hade 39 raka segrar i SM, men i helgen bröts den sviten.
Det såg FMCK Skövdes Albin Elowson till.
– Jag var grymt laddad och hade förberett mig väl. Hade inställningen att jag skulle ut och vinna, säger Albin.

Efter två tuffa VM-helger var det SM-premiär i Hässleholm som gällde för Elowson den här helgen och det blev minst sagt tuffa dueller mot Joakim Ljunggren i SM2-klassen.

Ljunggren har varit dominant på den nationella scenen, vilket 39 raka segrar i SM-sammanhang vittnar om, men nu fick han alltså se sig slagen av Elowson som tog hem segern i lördagens deltävling. Elowson bjöd på mer elle rmindre felfri körning och slog Ljunggren med en dryg minut.

Tog revansch

Sedan fick dock Ljunggren revansch i söndagens deltävling, men då skilde det bara en sekund mellan dem. Elowson ledde fram till det sista specialprovet, men där körde Ljunggren grymt fort och tog hand om segern.

Totalt sett var det dock ett skönt kvitto för Elowsson som tyckte om att vara hemma i Sverige och köra igen efter VM-helgerna i Marocko och Portugal. Nu ser han fram mot att fortsätta SM-tävlandet. Nästa deltävling körs i Vimmerby om två veckor.

– Det här var en bra start på säsongen och det ska bli kul att se hur det slutar. Lär bli många tuffa kamper framöver, fortsätter Elowson.

Bland övriga lokala förare kan vi nämna att Tibro MK:s Jesper Börjesson kom femma och sexa totalt. Det innebar också seger i juniorklassen båda dagarna. Falköping MK:s Erik Ljungberg tog också en klasseger när han vann SM 1 på lördagen. Totalt blev han åtta respektive elva i helgen.

Oliver Nelson noterade en andra och en tredje plats i MX3-klassen. Totalt räckte det till 15:e och 17:e plats.

Efter två tuffa VM-helger var det SM-premiär i Hässleholm som gällde för Elowson den här helgen och det blev minst sagt tuffa dueller mot Joakim Ljunggren i SM2-klassen.

Ljunggren har varit dominant på den nationella scenen, vilket 39 raka segrar i SM-sammanhang vittnar om, men nu fick han alltså se sig slagen av Elowson som tog hem segern i lördagens deltävling. Elowson bjöd på mer elle rmindre felfri körning och slog Ljunggren med en dryg minut.

Tog revansch

Sedan fick dock Ljunggren revansch i söndagens deltävling, men då skilde det bara en sekund mellan dem. Elowson ledde fram till det sista specialprovet, men där körde Ljunggren grymt fort och tog hand om segern.

Totalt sett var det dock ett skönt kvitto för Elowsson som tyckte om att vara hemma i Sverige och köra igen efter VM-helgerna i Marocko och Portugal. Nu ser han fram mot att fortsätta SM-tävlandet. Nästa deltävling körs i Vimmerby om två veckor.

– Det här var en bra start på säsongen och det ska bli kul att se hur det slutar. Lär bli många tuffa kamper framöver, fortsätter Elowson.

Bland övriga lokala förare kan vi nämna att Tibro MK:s Jesper Börjesson kom femma och sexa totalt. Det innebar också seger i juniorklassen båda dagarna. Falköping MK:s Erik Ljungberg tog också en klasseger när han vann SM 1 på lördagen. Totalt blev han åtta respektive elva i helgen.

Oliver Nelson noterade en andra och en tredje plats i MX3-klassen. Totalt räckte det till 15:e och 17:e plats.