24 apr 2016 21:21

24 apr 2016 21:21

Wallstén inledde stabilt i MX1

MOTOCROSS: Strulig premiär för många

Anton Wallstén som nyligen har bytt till Tibro MK slutade på tionde plats vid SM-premiären. För resterande lokala förare i MX1-klassen blev det dock en strulig premiär.

Efter ett stelt inledande tidskvals på lördagen hoppades Tibro MK-föraren Anton Wallstén kunna förbättra den prestationen i kvalheatet. Men när det ställdes in fick Wallstén behålla sin inkvalningsplats som 34:e man.

– På söndagen gick det lättare att slappna av och jag körde som jag vet att jag kan, säger han.

I den första finalen körde han in på 15:e plats och följde upp med en 10:e plats.

– Jag är väldigt nöjd, summerar Wallstén som med 17 poäng slutade på 10:e plats.

”Inte supernöjd”

Skövdebon Rikard Hansson, tävlandes för Göta MS, siktar på topp fem i årets SM. Men i Tibro fick han nöja sig med en 12:e plats efter heatplaceringarna 12 och 14.

– Jag är inte supernöjd. Men jag får ta med mig körningen från det första heatet för då gick det riktigt bra. Hade jag fått ut det så hade jag nog kunnat bli sexa, sjua. Men det blev en del vurpor. Det är störande, säger han.

Svårt för Gustavsson

Carlsborgs MK-föraren Niclas Gustavsson hade också en svår helg där han slutade på 20:e plats.

I den första finalen gick han i mål på nionde plats, men blev nedflyttad tio placeringar då han kört utanför banmarkeringarna. I den följande finalen slutade han på 17:e plats efter att ha gått omkull i starten.

– Banan har varit kanon och körningen har gått bra. Eftersom jag ändå inte ska köra hela serien i år så spelar resultaten inte så stor roll, säger Gustavsson som på torsdag beger sig till USA för att köra AMA Nationals.

TMK-föraren Calle Sjöö slutade på 17:e plats. Robert Friberg, TMK, tvingades lämna utan poäng efter heatplaceringarna 25 och 22.

Pontus Ståhl, Hjo MK, körde in på 26:e plats i den första finalen och valde att bryta den andra.

Efter ett stelt inledande tidskvals på lördagen hoppades Tibro MK-föraren Anton Wallstén kunna förbättra den prestationen i kvalheatet. Men när det ställdes in fick Wallstén behålla sin inkvalningsplats som 34:e man.

– På söndagen gick det lättare att slappna av och jag körde som jag vet att jag kan, säger han.

I den första finalen körde han in på 15:e plats och följde upp med en 10:e plats.

– Jag är väldigt nöjd, summerar Wallstén som med 17 poäng slutade på 10:e plats.

”Inte supernöjd”

Skövdebon Rikard Hansson, tävlandes för Göta MS, siktar på topp fem i årets SM. Men i Tibro fick han nöja sig med en 12:e plats efter heatplaceringarna 12 och 14.

– Jag är inte supernöjd. Men jag får ta med mig körningen från det första heatet för då gick det riktigt bra. Hade jag fått ut det så hade jag nog kunnat bli sexa, sjua. Men det blev en del vurpor. Det är störande, säger han.

Svårt för Gustavsson

Carlsborgs MK-föraren Niclas Gustavsson hade också en svår helg där han slutade på 20:e plats.

I den första finalen gick han i mål på nionde plats, men blev nedflyttad tio placeringar då han kört utanför banmarkeringarna. I den följande finalen slutade han på 17:e plats efter att ha gått omkull i starten.

– Banan har varit kanon och körningen har gått bra. Eftersom jag ändå inte ska köra hela serien i år så spelar resultaten inte så stor roll, säger Gustavsson som på torsdag beger sig till USA för att köra AMA Nationals.

TMK-föraren Calle Sjöö slutade på 17:e plats. Robert Friberg, TMK, tvingades lämna utan poäng efter heatplaceringarna 25 och 22.

Pontus Ståhl, Hjo MK, körde in på 26:e plats i den första finalen och valde att bryta den andra.