25 apr 2016 20:46

25 apr 2016 20:46

IFK Hjo utslaget ur DM efter hemmaförlust

FOTBOLL: Sextondelsfinal i DM

IFK Hjo är utslaget ur DM efter 1–2-förlust hemma mot Skara FC trots att laget fick spela med en man mer under de sista 20 minuterna.

– En olycklig förlust. Jag tycker vi skulle ha tagit chansen och vunnit när de fick en spelare utvisad. Vi tryckte på och hade flera chanser som vi borde ha gjort mål på men i stället gjorde de 2–1 på en kontring med fem minuter kvar, säger IFK Hjos lagledare Per Ruckman.

Hjo fick annars en smakstart på matchen med ett tidigt ledningsmål efter nio minuter spel i den första halvleken där Skara ägde mest boll och mycket väl kunde ha nätat.

– I den andra halvleken skapade de inte så mycket utan det var mest tillfälligheter som gjorde att de fick sina mål. Som helhet borde vi ha vunnit den här matchen, fortsätter Ruckman vars lag nu får fokusera på seriespelet som går vidare med match mot Ulvåkers IF i nästa omgång.

Mål: IFK Hjo: Johan Andersson.

– En olycklig förlust. Jag tycker vi skulle ha tagit chansen och vunnit när de fick en spelare utvisad. Vi tryckte på och hade flera chanser som vi borde ha gjort mål på men i stället gjorde de 2–1 på en kontring med fem minuter kvar, säger IFK Hjos lagledare Per Ruckman.

Hjo fick annars en smakstart på matchen med ett tidigt ledningsmål efter nio minuter spel i den första halvleken där Skara ägde mest boll och mycket väl kunde ha nätat.

– I den andra halvleken skapade de inte så mycket utan det var mest tillfälligheter som gjorde att de fick sina mål. Som helhet borde vi ha vunnit den här matchen, fortsätter Ruckman vars lag nu får fokusera på seriespelet som går vidare med match mot Ulvåkers IF i nästa omgång.

Mål: IFK Hjo: Johan Andersson.