25 apr 2016 09:39

25 apr 2016 09:39

Sverige och Thilander föll i JVM-finalen

ISHOCKEY

Det blev förlust för det svenska U18-laget när Finland stod för motståndet i JVM-finalen i Grand Forks, USA.

I torsdagens kvartsfinal mot Slovakien vann Sverige med 7–2. Skövdefostrade Adam Thilander som numera spelar för Skellefteå AIK assisterade då Jesper Bokvist till 4–1-målet. Även i lördagens semifinal mot Kanada blev det en svensk seger. Men i söndagens JVM-final mot Finland gick det inte lika lätt.

Finland tog ledningen med 3–0 i den första perioden och de blågula hade svårt att hänga med. Efter tre perioder stod det klart att Finland gick segrande ur året junior-VM efter följande finalsiffror: 1–6 (0–3, 1–1, 0–2).

I torsdagens kvartsfinal mot Slovakien vann Sverige med 7–2. Skövdefostrade Adam Thilander som numera spelar för Skellefteå AIK assisterade då Jesper Bokvist till 4–1-målet. Även i lördagens semifinal mot Kanada blev det en svensk seger. Men i söndagens JVM-final mot Finland gick det inte lika lätt.

Finland tog ledningen med 3–0 i den första perioden och de blågula hade svårt att hänga med. Efter tre perioder stod det klart att Finland gick segrande ur året junior-VM efter följande finalsiffror: 1–6 (0–3, 1–1, 0–2).