28 apr 2016 18:27

28 apr 2016 18:27

Jonas Samuelsson gör succé i Danmark

HANDBOLL

Jonas Samuelsson lyckas mycket bra under sin första säsong som proffs i danska Sönderjyske på Jylland. Bland annat har han utsetts till årets spelare i klubben. Just nu pågår slutspelet och Samuelsson levererar insatser på hög nivå. I Danmark spelas det slutspelsserie i två grupper med fyra lag i varje.

Sönderjyske har hittills vunnit mot Skjern (30–24) och förlorat mot Tvis Holstebro (22–23) och nu senast blev det förlust med 24–32 mot Bjerringbro-Silkeborg, IFK Skövdes förre högersexa gjorde då tio mål på elva skott. Totalt har han gjort 18 mål på tre matcher och det är han bästa målskytt i hela slutspelsgruppen på.

Efter halva slutspelsserien ligger Sönderjyske fyra med två poäng. Team Tvis Holstebro leder med tre segrar hittills, Bjerringbro-Silkeborg ligger tvåa och Skjern trea. De två bästa i gruppen går till semifinal.

I den andra gruppen leder GOG före Ålborg med KIF Kolding/Köpenhamn som trea och Århus på fjärde plats.

Sönderjyske har hittills vunnit mot Skjern (30–24) och förlorat mot Tvis Holstebro (22–23) och nu senast blev det förlust med 24–32 mot Bjerringbro-Silkeborg, IFK Skövdes förre högersexa gjorde då tio mål på elva skott. Totalt har han gjort 18 mål på tre matcher och det är han bästa målskytt i hela slutspelsgruppen på.

Efter halva slutspelsserien ligger Sönderjyske fyra med två poäng. Team Tvis Holstebro leder med tre segrar hittills, Bjerringbro-Silkeborg ligger tvåa och Skjern trea. De två bästa i gruppen går till semifinal.

I den andra gruppen leder GOG före Ålborg med KIF Kolding/Köpenhamn som trea och Århus på fjärde plats.