28 apr 2016 06:00

28 apr 2016 06:00

Nästan hemmaplan för Santosh i helgen

MOTORSPORT: Laddad för premiär med ny bil på Skövde flygplats

Han är nykomling i Super Car Lites och testade bilen för första gången nu i veckan.
Därför tonar Santosh Berggren ner sina chanser inför säsongspremiären i samband med STCC-helgen i Skövde.
– Vi kan inte ha så höga förväntningar första tävlingen utan får försöka lära oss så mycket som möjligt om bilen inför resten av säsongen, säger Santosh.

Efter ett par mellanår så finns Santosh Berggren från Falköpings MK återigen på startlinjen i en SM-serie. Han är en av förarna i Super Car Lites som är den enklare klassen i rallycross och i helgen väntar det premiär på flygplatsen i Skövde.

– Det är jättekul att vara tillbaka och åka på riktigt så jag är riktigt taggad inför detta och jag hoppas att det blir så bra som möjligt, säger Santosh.

Santosh, som bor i Falköping, ser fram mot tävlingen på Skövde flygplats.

– Det är nästan hemmaplan så det är riktigt kul att vi kan ha premiären i Skövde. Sedan hade det varit skönt att ha någon tävling innan Skövde så man visste vad som väntar, men nu är det som det är och det är bara att gilla läget, fortsätter Santosh.

Knappa förberedelser

Tiden för förberedelser har varit minst sagt knapp. Han köpte bilen av Kevin Hansen och gjorde de första testerna med bilen uppe i värmländska Höljes den här veckan. Med tanke på att han inte har hunnit bekanta sig med bilen speciellt mycket har han inga förhoppningar om en framskjuten placering i helgen.

– Första tävlingen är det för myckert att begära. Vi får se sedan när jag har åkt några tävlingar och vet hur bilen fungerar, resonerar FMK-föraren som åtminstone hoppas på att ta sig vidare från lördagens kval.

Bilen är fyrhjulsdriven och gör noll till hundra km/h på 3,5 sekunder. 320 hästkrafter ställer krav på Santosh som tidigare mest har kört framhjulsdrivet.

– Allting går mycket fortare här och det är mycket effekt så det blir en väldig omställning mot vad jag har åkt tidigare, säger han.

Förra året kördes det STCC och rallycross på Skövde flygplats för första gången, men då var inte Santosh med.

– Vi har lite nackdel eftersom många av de andra åkte där förra året. I och med att det inte är någon permanent bana så kan man ju inte träna där heller, men det ser ut som rolig bana så det ska bli kul.

För rallycrossförarna väntar träning och kvalheat på lördagen medan semifinaler och finaler avgörs på söndagen.

Efter ett par mellanår så finns Santosh Berggren från Falköpings MK återigen på startlinjen i en SM-serie. Han är en av förarna i Super Car Lites som är den enklare klassen i rallycross och i helgen väntar det premiär på flygplatsen i Skövde.

– Det är jättekul att vara tillbaka och åka på riktigt så jag är riktigt taggad inför detta och jag hoppas att det blir så bra som möjligt, säger Santosh.

Santosh, som bor i Falköping, ser fram mot tävlingen på Skövde flygplats.

– Det är nästan hemmaplan så det är riktigt kul att vi kan ha premiären i Skövde. Sedan hade det varit skönt att ha någon tävling innan Skövde så man visste vad som väntar, men nu är det som det är och det är bara att gilla läget, fortsätter Santosh.

Knappa förberedelser

Tiden för förberedelser har varit minst sagt knapp. Han köpte bilen av Kevin Hansen och gjorde de första testerna med bilen uppe i värmländska Höljes den här veckan. Med tanke på att han inte har hunnit bekanta sig med bilen speciellt mycket har han inga förhoppningar om en framskjuten placering i helgen.

– Första tävlingen är det för myckert att begära. Vi får se sedan när jag har åkt några tävlingar och vet hur bilen fungerar, resonerar FMK-föraren som åtminstone hoppas på att ta sig vidare från lördagens kval.

Bilen är fyrhjulsdriven och gör noll till hundra km/h på 3,5 sekunder. 320 hästkrafter ställer krav på Santosh som tidigare mest har kört framhjulsdrivet.

– Allting går mycket fortare här och det är mycket effekt så det blir en väldig omställning mot vad jag har åkt tidigare, säger han.

Förra året kördes det STCC och rallycross på Skövde flygplats för första gången, men då var inte Santosh med.

– Vi har lite nackdel eftersom många av de andra åkte där förra året. I och med att det inte är någon permanent bana så kan man ju inte träna där heller, men det ser ut som rolig bana så det ska bli kul.

För rallycrossförarna väntar träning och kvalheat på lördagen medan semifinaler och finaler avgörs på söndagen.