29 apr 2016 06:00

29 apr 2016 06:00

Inför IK Gauthiod–Skövde KIK

FOTBOLL

Skövde KIK spelar sin tredje match på bara tre dagar när de möter IK Gauthiod på bortplan på fredagskvällen.

Två raka förluster och dystra 1–9 i målskillnad. Skövde KIK har fått en tung start på seriespelet.

– Vi visste om att vi hade en tuff inledning. Det är inte många lag som tar poäng eller vinner borta mot Rävåsen och Rössö är helt outstanding i serien. Det är inte mycket att säga om, säger KIK-tränaren Michael Rosén.

– Vi kommer att bli bättre och bättre för varje match vi spelar. Vi har många debutanter som nu har spelat sina första matcher och det tar tid för de unga spelarna att komma in i spelet i division 1. Det går inte begära att de ska kunna gå ut och leverera direkt, fortsätter han.

Skövde KIK spelade så sent som i tisdagskväll när de mötte seriekonkurrenten Lidköpings FK i Svenska cupen. Det slutade med en 1–3-förlust men Michael Rosén var ändå positiv till många saker.

– Jag är jättepositiv efter den cupmatchen. För första gången uppträdde vi som ett lag i 90 minuter. Insatsen var oerhört positiv och spelet tar sig hela tiden.

Nu väntar ny seriematch mot IK Gauthiod borta i Grästorp på Lunnevi IP.

Det blir lagets tredje match på sex dagar.

– Vi valde själva att lägga cupmatchen tidigt på säsongen eftersom man normalt har mest spelare att tillgå då men tyvärr har det inte varit så för oss på grund av skador och sjukdomar. Vi kommer att spela med samma lag i serien som i cupen men vi tar det lite lugnare på träningarna emellan och sänker intensiteten något.

Skövdetränaren värdesätter ändå att få möjlighet att matcha sitt lag i tävlingssammanhang.

– Vi behöver matchträning. Vi har många nya spelare i laget och i stort sett helt nytt lag med många unga spelare i laget.

IK Gauthiod på bortaplan är en tuff motståndare men KIK har inte gett upp slaget på förhand.

– Vi har förhoppningar att vi ska kunna vinna mot dem men inser att det kommer att bli en jätteutmaning. Det känns som om vi inte ligger så långt efter Gauthiod som exempelvis Rössö. Gauthiod har genomgått ett generationsskifte men har ändå fått in spelare som gått in och leverat direkt. Det kommer att bli tufft, säger Rosén inför mötet som blir KIK:s första match på naturgräs.

KIK aviserar samma trupp som mot Lidköpings FK med undantaget att Amanda Yammine kan vara tillbaka.

Två raka förluster och dystra 1–9 i målskillnad. Skövde KIK har fått en tung start på seriespelet.

– Vi visste om att vi hade en tuff inledning. Det är inte många lag som tar poäng eller vinner borta mot Rävåsen och Rössö är helt outstanding i serien. Det är inte mycket att säga om, säger KIK-tränaren Michael Rosén.

– Vi kommer att bli bättre och bättre för varje match vi spelar. Vi har många debutanter som nu har spelat sina första matcher och det tar tid för de unga spelarna att komma in i spelet i division 1. Det går inte begära att de ska kunna gå ut och leverera direkt, fortsätter han.

Skövde KIK spelade så sent som i tisdagskväll när de mötte seriekonkurrenten Lidköpings FK i Svenska cupen. Det slutade med en 1–3-förlust men Michael Rosén var ändå positiv till många saker.

– Jag är jättepositiv efter den cupmatchen. För första gången uppträdde vi som ett lag i 90 minuter. Insatsen var oerhört positiv och spelet tar sig hela tiden.

Nu väntar ny seriematch mot IK Gauthiod borta i Grästorp på Lunnevi IP.

Det blir lagets tredje match på sex dagar.

– Vi valde själva att lägga cupmatchen tidigt på säsongen eftersom man normalt har mest spelare att tillgå då men tyvärr har det inte varit så för oss på grund av skador och sjukdomar. Vi kommer att spela med samma lag i serien som i cupen men vi tar det lite lugnare på träningarna emellan och sänker intensiteten något.

Skövdetränaren värdesätter ändå att få möjlighet att matcha sitt lag i tävlingssammanhang.

– Vi behöver matchträning. Vi har många nya spelare i laget och i stort sett helt nytt lag med många unga spelare i laget.

IK Gauthiod på bortaplan är en tuff motståndare men KIK har inte gett upp slaget på förhand.

– Vi har förhoppningar att vi ska kunna vinna mot dem men inser att det kommer att bli en jätteutmaning. Det känns som om vi inte ligger så långt efter Gauthiod som exempelvis Rössö. Gauthiod har genomgått ett generationsskifte men har ändå fått in spelare som gått in och leverat direkt. Det kommer att bli tufft, säger Rosén inför mötet som blir KIK:s första match på naturgräs.

KIK aviserar samma trupp som mot Lidköpings FK med undantaget att Amanda Yammine kan vara tillbaka.

LAGET

Skövde KIK: Sara Fröjd, Emma Jonsson, Emmelie Flodmark Junckerfelt, Olivia Sandahl, Olivia Johansson, Filippa Plantin, Lif Magnúsdóttir, Malin Bardh, Matilda Andersson, Hermine Blixt, Adela Agic, Amanda Bergsten, Ebba Engelbrektsson, Hanna Levander, Linda Alexandersson, Amanda Yammine.

FORMEN

Tre senaste matcherna:

IK Gauthiod: Töcksfors IF (b) 4–0, Lidköpings FK (h) 2–3.

Skövde KIK: IK Rössö Uddevalla (h) 0–5, Rävåsens IK Karlskoga (b) 1–4.

Kommentar: IK Gauthiod blev en vinnare senast när de besegrade nykomlingen Töcksfors IF medan Skövde KIK har fått en tuff inledning på seriespelet med två raka förluster.

ÖVRIGA MATCHER

29/4: Jitex Mölndal BK–Vallens IF. 30/4: Stenungsunds IF–Mossens BK, Skepplanda BTK–Lidköpings FK, IK Rössö Uddevalla–Rävåsens IK Karlskoga. 1/5: IFK Skoghall DF–Töcksfors IF.

SKYTTELIGA

1) Irvina Bajramovic, IK Rössö Uddevalla, 5, Lisa Lindqvist, Vallens IF, 5, 2) Georgia Cloepfil, Rävåsens IK Karlskoga, 4, Maria Johansson, Lidköpings FK, 4, 3) Ida Andersson, Jitex Mölndal BK, 3, Mirjam Bader, IK Gauthiod, 3, Sandra Lagerbratt, Lidköpings FK, 3.