01 maj 2016 21:23

01 maj 2016 21:23

Göransson i centrum

MOTOR: Scandinavian Touring Car Championship – STCC hade premiär i Skövde

STCC-helgen på Skövde flygplats bjöd på spännande racing och en del tuffa kamper.
– Vi är helnöjda och detta visar att det kommer bli en riktigt bra säsong, säger STCC:s vd Jonas Lundin.

Upplägget från premiärupplagan förra året var ändrat. Nu var det tester och kval på lördagen och alla tävlingar var förlagda till söndagen.

Lördagen bjöd på blåsigt och kyligt väder där bara de mest inbitna fanns på plats som publik. Det fanns onekligen en del farhågor att den vädertypen skulle fortsätta även under söndagen, särskilt som det kom en del regn tidigt på söndagsmorgonen. Nu blev det betydligt bättre med stigande temperatur och växlande molnighet. Den officiella publiksiffran uppgick till 8 790 personer.

Tävlingsmässigt bjöds det på många höjdpunkter. Allra mest uppmärksamhet riktades mot Richard Göransson som blev påkörd i första heatet och fick bryta med en brinnande och rykande bil för att sedan vara tillbaka i andra och vinna heatet.

Göransson tog sin 40:e seger och den första sedan 2013.

– Helt fantastiskt vilket jobb som gjordes med bilen mellan heaten, säger Richard.

Upplägget från premiärupplagan förra året var ändrat. Nu var det tester och kval på lördagen och alla tävlingar var förlagda till söndagen.

Lördagen bjöd på blåsigt och kyligt väder där bara de mest inbitna fanns på plats som publik. Det fanns onekligen en del farhågor att den vädertypen skulle fortsätta även under söndagen, särskilt som det kom en del regn tidigt på söndagsmorgonen. Nu blev det betydligt bättre med stigande temperatur och växlande molnighet. Den officiella publiksiffran uppgick till 8 790 personer.

Tävlingsmässigt bjöds det på många höjdpunkter. Allra mest uppmärksamhet riktades mot Richard Göransson som blev påkörd i första heatet och fick bryta med en brinnande och rykande bil för att sedan vara tillbaka i andra och vinna heatet.

Göransson tog sin 40:e seger och den första sedan 2013.

– Helt fantastiskt vilket jobb som gjordes med bilen mellan heaten, säger Richard.