01 maj 2016 21:22

01 maj 2016 21:42

Oscarsson kom tillbaka och fick sin sköna revansch

MOTOR: Renault Clio Cup

Niclas Oscarsson var illa ute i det första heatet där han efter strul slutade på fjärde plats. Han kom sedan tillbaka och vann det andra heatet övertygande.

I första tampades han om ledningen med Marcus Annervi. De drog upp tempot, men körde sedan ihop. Då passade finländaren Ilmari Korpivaara på att ta sig fram i fältet och utmanade Annervi i täten. På näst sista varvet passerade Korpivaara.

Niclas Oscarsson som också fick en bestraffning efter incidenten med Marcus Annervi var mycket besviken efteråt. Han höll inte med om bedömningen att han skulle drabbas av så kallad drive through som innebär att föraren måste passera genom depåområdet en gång under iakttagande av hastighetsbestämmelsen.

Det var rejält revanschssugen Niclas Oscarsson som sedan åkte ut och dominerade andra heatet stort och tog en övertygande seger.

I första tampades han om ledningen med Marcus Annervi. De drog upp tempot, men körde sedan ihop. Då passade finländaren Ilmari Korpivaara på att ta sig fram i fältet och utmanade Annervi i täten. På näst sista varvet passerade Korpivaara.

Niclas Oscarsson som också fick en bestraffning efter incidenten med Marcus Annervi var mycket besviken efteråt. Han höll inte med om bedömningen att han skulle drabbas av så kallad drive through som innebär att föraren måste passera genom depåområdet en gång under iakttagande av hastighetsbestämmelsen.

Det var rejält revanschssugen Niclas Oscarsson som sedan åkte ut och dominerade andra heatet stort och tog en övertygande seger.