02 maj 2016 13:51

02 maj 2016 13:51

Division 1 norra för HK Country

HANDBOLL: Förslag på serieindelning

Det svenska handbollförbundet har presenterat sina förslag på poolindelning i elitserien samt seriefördelningen för division 1 och neråt.

Poolindelningen i herrarnas elitserie inför nästa säsong är i princip identisk med hur det såg ut den här säsongen. Enda skillnaden är att uppflyttade IFK Ystad ersätter Drott, som åkte ur, i den södra poolen.

IFK Skövde hamnar i den norra poolen och möter exakt samma motståndare som säsongen 15/16, nämligen Alingsås, Eskilstuna Guif, Hammarby, Sävehof, Redbergslid och Ricoh. I den södra poolen återfinns Karlskrona, Aranäs, Malmö, Kristianstad, IFK Ystad, Ystads IF samt Lugi.

Förutom ordinarie dubbelmöten med samtliga lag så möter man lagen i sin egen pool en gång extra.

Det svenska handbollförbundet har även presenterat serieindelningarna till nästa säsong och HK Country, som ramlade ur allsvenskan, har placerats i division 1 norra. Övriga lag i den norra serien är Brännan, Enköping, Hallstahammar, Eskil, GP, Silwing/Troja, Bolton, Mantorp, Sollentuna, Tumba och Uppsala.

I damernas division 1 har Somby/Skövde likt den här säsongen placerats i den södra ettan där man får sällskap av Alingsås, Heid, Kroppskultur, H 65 Gordies, Aranäs, Drott Halmstad, Farmen, S-hof, Hallby, Trollhättan, Kärra och Åhus.

Även i de lägre serierna är det klart med indelningen av lag. HP Tibro tog steget upp till tvåan den här säsongen och kommer att spela i division 2 västra där även HK Skövde och HP Skövde är med. Övriga nio lag i serien är Backa, Fjärås, Wasaiterna, Halmstad, Brukspôjkera, Hök, Baltichov, Rosendal och Sörhaga.

I damernas division 2 västsvenska norra finns Tibro HK, som egentligen kvalificerade sig för ettan men valde att tacka nej, tillsammans med HK Country som är tillbaka i tvåan efter en säsong i division 3. Även i övrigt blir det en lokal prägel på serien med lag som Falköping, Skara U och Lidköping. Borås HK 84, Team Kropps, Brukspôjkera, Brätte, Hellton U och Hammarö är de resterande lagen.

Slutligen har vi division 3 västsvenska norra herrar som innehåller 13 lag. Dessa är Guldkroken, Tidaholm, Skara, Borås HK 84, Team Kropps, Höfers, Hellton, Hammarö, Kristinehamn, Trollhättan, Ulricehamn, Lysekil och Torsby.

Poolindelningen i herrarnas elitserie inför nästa säsong är i princip identisk med hur det såg ut den här säsongen. Enda skillnaden är att uppflyttade IFK Ystad ersätter Drott, som åkte ur, i den södra poolen.

IFK Skövde hamnar i den norra poolen och möter exakt samma motståndare som säsongen 15/16, nämligen Alingsås, Eskilstuna Guif, Hammarby, Sävehof, Redbergslid och Ricoh. I den södra poolen återfinns Karlskrona, Aranäs, Malmö, Kristianstad, IFK Ystad, Ystads IF samt Lugi.

Förutom ordinarie dubbelmöten med samtliga lag så möter man lagen i sin egen pool en gång extra.

Det svenska handbollförbundet har även presenterat serieindelningarna till nästa säsong och HK Country, som ramlade ur allsvenskan, har placerats i division 1 norra. Övriga lag i den norra serien är Brännan, Enköping, Hallstahammar, Eskil, GP, Silwing/Troja, Bolton, Mantorp, Sollentuna, Tumba och Uppsala.

I damernas division 1 har Somby/Skövde likt den här säsongen placerats i den södra ettan där man får sällskap av Alingsås, Heid, Kroppskultur, H 65 Gordies, Aranäs, Drott Halmstad, Farmen, S-hof, Hallby, Trollhättan, Kärra och Åhus.

Även i de lägre serierna är det klart med indelningen av lag. HP Tibro tog steget upp till tvåan den här säsongen och kommer att spela i division 2 västra där även HK Skövde och HP Skövde är med. Övriga nio lag i serien är Backa, Fjärås, Wasaiterna, Halmstad, Brukspôjkera, Hök, Baltichov, Rosendal och Sörhaga.

I damernas division 2 västsvenska norra finns Tibro HK, som egentligen kvalificerade sig för ettan men valde att tacka nej, tillsammans med HK Country som är tillbaka i tvåan efter en säsong i division 3. Även i övrigt blir det en lokal prägel på serien med lag som Falköping, Skara U och Lidköping. Borås HK 84, Team Kropps, Brukspôjkera, Brätte, Hellton U och Hammarö är de resterande lagen.

Slutligen har vi division 3 västsvenska norra herrar som innehåller 13 lag. Dessa är Guldkroken, Tidaholm, Skara, Borås HK 84, Team Kropps, Höfers, Hellton, Hammarö, Kristinehamn, Trollhättan, Ulricehamn, Lysekil och Torsby.