03 maj 2016 12:55

03 maj 2016 12:56

Ny målvakt klar för Skövde IK

ISHOCKEY

Skövde IK har gjort klart med en ny målvakt till nästa säsong.
Andreas Ollikainen, senast i Björklöven, har skrivit på för en säsong med SIK.

SIK:s trupp inför hösten börjar ta ytterligare form och i Ollikainen får SIK en etablerad målvakt. Han är 25 år och kommer ursprungligen från Karlskoga, men har dessutom även representerat SIK:s rival Mariestad Bois där han förutom en låneperiod säsongen 2012/2013 spelade två säsonger mellan 2013 och 2015.

Den senaste säsongen tillhörde han Björklöven i allsvenskan, men tog ingen ordinarie plats utan fick stå i skuggan av Kevin Lindskoug som spelade de flesta matcherna. Totalt står Ollikainen bokförd för sju matcher förra säsongen och nu väljer han alltså att kliva ner till hockeyettan igen.

– Andreas är en tävlingsinriktad målvakt med en stark vinnarinstinkt som betyder mycket för laget när matcher står och väger och det ska avgöras. Att han dessutom har stor erfarenhet av tuffa och täta matcher främst i hockeyettan ser vi också som en viktig egenskap, säger Skövde IK i ett pressmeddelande.

Avtalet mellan SIK och Ollikainen sträcker sig över ett år.

SIK:s trupp inför hösten börjar ta ytterligare form och i Ollikainen får SIK en etablerad målvakt. Han är 25 år och kommer ursprungligen från Karlskoga, men har dessutom även representerat SIK:s rival Mariestad Bois där han förutom en låneperiod säsongen 2012/2013 spelade två säsonger mellan 2013 och 2015.

Den senaste säsongen tillhörde han Björklöven i allsvenskan, men tog ingen ordinarie plats utan fick stå i skuggan av Kevin Lindskoug som spelade de flesta matcherna. Totalt står Ollikainen bokförd för sju matcher förra säsongen och nu väljer han alltså att kliva ner till hockeyettan igen.

– Andreas är en tävlingsinriktad målvakt med en stark vinnarinstinkt som betyder mycket för laget när matcher står och väger och det ska avgöras. Att han dessutom har stor erfarenhet av tuffa och täta matcher främst i hockeyettan ser vi också som en viktig egenskap, säger Skövde IK i ett pressmeddelande.

Avtalet mellan SIK och Ollikainen sträcker sig över ett år.