04 maj 2016 15:22

04 maj 2016 15:22

Hoppas på kälkhockey på Billingen

ALLMÄNT: Skövde Bandy samarbetar med parasportförbund

Skövde Bandy arbetar för att få till stånd en ny multihall på Billingen. Om den förverkligas kan det komma att utövas kälkhockey på berget då bandyklubben har inlett ett samarbete med Västergötlands parasportförbund.

Skövde Bandy inleder ett nytt samarbete med Västergötlands parasportförbund kring Billingens aktivitetsland. Om Skövde Bandy får med kommunen på sina planer på att bygga en multihall på Billingen kommer det i framtiden också att vara möjligt att utöva kälkhockey.

Representanter ifrån Västergötlands parasportförbund, Skövde Bandy och kälkhockeylandslaget slog ett slag för sporten under en pressträff på onsdagen.

– Det känns väldigt intressant och det här är jättepositivt. Sådana här hallar där det går att utöva kälkhockey finns inte på så många ställen i landet. Det går att blanda personer med och utan funktionsnedsättning i kälkhockey. Det kan skapa en större förståelse och göra att vi blir av med attityder, säger Peter Ojala som är lagkapten i det svenska kälkhockeylandslaget.

– Kälkhockey startade i Sverige på 1960-talet. Vi har tappat sedan dess och är i dag sexa i världen men nu växer sporten igen. Det är viktigt att vi syns och under OS i Sotji 2014 fick vi ett jätteuppsving tack vare all mediebevakning som var. Det bästa med kälkhockey är att det går fort, fortsätter han.

Fredrik Lorentzon i Skövde Bandy är också positiv.

– Det är kul att det inte bara är bandy som spelas här och kälkhockey är en rolig gren. Det här blir ytterligare ett argument för att bygga en hall med tak och väggar på berget, säger han.

Skövde Bandy har tidigare initierat ett samarbete med IFK Skövde fotboll och Lerdala skidor inom ramen för Billingens aktivitetsland. Det som återstår är finansieringen och där har Skövde Bandy presenterat två förslag till kommunen som måste vara med för att en multihall ska bli av.

Skövde Bandy inleder ett nytt samarbete med Västergötlands parasportförbund kring Billingens aktivitetsland. Om Skövde Bandy får med kommunen på sina planer på att bygga en multihall på Billingen kommer det i framtiden också att vara möjligt att utöva kälkhockey.

Representanter ifrån Västergötlands parasportförbund, Skövde Bandy och kälkhockeylandslaget slog ett slag för sporten under en pressträff på onsdagen.

– Det känns väldigt intressant och det här är jättepositivt. Sådana här hallar där det går att utöva kälkhockey finns inte på så många ställen i landet. Det går att blanda personer med och utan funktionsnedsättning i kälkhockey. Det kan skapa en större förståelse och göra att vi blir av med attityder, säger Peter Ojala som är lagkapten i det svenska kälkhockeylandslaget.

– Kälkhockey startade i Sverige på 1960-talet. Vi har tappat sedan dess och är i dag sexa i världen men nu växer sporten igen. Det är viktigt att vi syns och under OS i Sotji 2014 fick vi ett jätteuppsving tack vare all mediebevakning som var. Det bästa med kälkhockey är att det går fort, fortsätter han.

Fredrik Lorentzon i Skövde Bandy är också positiv.

– Det är kul att det inte bara är bandy som spelas här och kälkhockey är en rolig gren. Det här blir ytterligare ett argument för att bygga en hall med tak och väggar på berget, säger han.

Skövde Bandy har tidigare initierat ett samarbete med IFK Skövde fotboll och Lerdala skidor inom ramen för Billingens aktivitetsland. Det som återstår är finansieringen och där har Skövde Bandy presenterat två förslag till kommunen som måste vara med för att en multihall ska bli av.