05 maj 2016 20:17

05 maj 2016 20:17

Fagersanna tog storseger borta mot Tymer

FOTBOLL: Nykomlingen har fått en smakstart på årets seriespel

Serienykomlingen Fagersanna IF besegrade IF Tymer med hela 5–0 (2–0) på bortaplan.
– Verkligen ett riktigt styrkebesked av oss. I den andra halvleken tar vi över spelet fullständigt, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

Fagersanna IF är nykomling i division 5 den här säsongen men det kan man inte tro. De har fått en smakstart och segern mot IF Tymer på torsdagen var lagets tredje raka.

– Det är helt klart över förväntan. Det har fungerat riktigt bra och att besegra IF Tymer med 5–0 på bortaplan, det trodde jag inte. Det kändes på förhand som en av de svårare bortamatcherna i serien, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

Den första halvleken var jämn men det var gästerna som gick till pausvila med en 2–0-ledning.

– Vi gjorde ingen bra första halvlek. Det var chanser åt båda håll och vi fick ett enkelt ledningsmål som gick in via en Tymerspelare och sedan gjorde vi även 2–0. Det var en tacksam ledning att ha med sig till andra halvlek där vi tar över spelet fullständigt, fortsätter Einesson.

Stor glädje i Fagersanna men desto dystrare i Tymer som åkte på en rejäl smäll.

– Det är riktigt illa och egentligen helt obegripligt. Att förlora med 5–0 på hemmaplan är pinsamt. Det ska inte få hända men vi har inte viljan, inställningen eller rätt fokus, säger Tymers tränare Fredrik Ahlgren.

– Det mesta går emot oss i matchen. Vi fick en spelare utvisad (Philip Granat) men då var det redan avgjort och sedan gick både Martin Nyberg och Alfred Bengtsson ut skadade. I första halvlek står vi upp ok men så får de ett billigt mål och sedan kom 2–0 som ett brev på posten. I andra vet jag inte vad som händer. Vi tappar allt fullständigt, fortsätter han.

Målen: Fagersanna IF: Joakim Malmlöf 3, Rasmus Fogelström, självmål.

Fagersanna IF är nykomling i division 5 den här säsongen men det kan man inte tro. De har fått en smakstart och segern mot IF Tymer på torsdagen var lagets tredje raka.

– Det är helt klart över förväntan. Det har fungerat riktigt bra och att besegra IF Tymer med 5–0 på bortaplan, det trodde jag inte. Det kändes på förhand som en av de svårare bortamatcherna i serien, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

Den första halvleken var jämn men det var gästerna som gick till pausvila med en 2–0-ledning.

– Vi gjorde ingen bra första halvlek. Det var chanser åt båda håll och vi fick ett enkelt ledningsmål som gick in via en Tymerspelare och sedan gjorde vi även 2–0. Det var en tacksam ledning att ha med sig till andra halvlek där vi tar över spelet fullständigt, fortsätter Einesson.

Stor glädje i Fagersanna men desto dystrare i Tymer som åkte på en rejäl smäll.

– Det är riktigt illa och egentligen helt obegripligt. Att förlora med 5–0 på hemmaplan är pinsamt. Det ska inte få hända men vi har inte viljan, inställningen eller rätt fokus, säger Tymers tränare Fredrik Ahlgren.

– Det mesta går emot oss i matchen. Vi fick en spelare utvisad (Philip Granat) men då var det redan avgjort och sedan gick både Martin Nyberg och Alfred Bengtsson ut skadade. I första halvlek står vi upp ok men så får de ett billigt mål och sedan kom 2–0 som ett brev på posten. I andra vet jag inte vad som händer. Vi tappar allt fullständigt, fortsätter han.

Målen: Fagersanna IF: Joakim Malmlöf 3, Rasmus Fogelström, självmål.