05 maj 2016 18:26

05 maj 2016 18:26

IFK Skövde blev en vinnare igen

FOTBOLL: Besegrade Ulricehamns IFK

Borta bra men hemma bäst, brukar det heta.
Men IFK Skövde har tagit båda sina segrar på bortaplan.
– Det är mest tillfälligheter. Det har blivit så men det har ingen betydelse var vi spelar, säger IFK-tränaren Kjell Trakosdjanac efter 2–1-segern mot Ulricehamns IFK.

IFK Skövde studsade tillbaka efter 0–3 förlusten mot Holmalunds IF på hemmaplan i den förra omgången.

På torsdagseftermiddagen blev det 2–1 borta mot Ulricehamns IFK på Lassalyckan. Det här var IFK Skövdes andra seger i årets seriespel och den andra på bortaplan. Tidigare har de blåvita även bortabesegrat Åsarp-Trädet FK.

– Jag är nöjd med att vi vinner. Det känns bra att följa upp och komma tillbaka med en seger efter vår senaste insats, säger IFK-tränaren Kjell Trakosdjanac.

IFK Skövde grundlade segern i den första halvleken med två mål.

– De tryckte på bra i början och under de första tio minuterna vi var inte med ordentligt i matchen. Sedan tar vi tag i spelet, får tag i bollen och får i gång ett bra passningsspel. Vi gjorde två mål men kunde ha gjort fler. Vi skapade en hel del.

I den andra halvleken reducerade hemmalaget men IFK höll undan. Arnes Alicic tvingades utgå knäskadad men Ninos Ebrahim övertog hans roll i försvaret med den äran. Plusbetyg också till Martin Gerhardsson i blåvitt.

IFK Skövde studsade tillbaka efter 0–3 förlusten mot Holmalunds IF på hemmaplan i den förra omgången.

På torsdagseftermiddagen blev det 2–1 borta mot Ulricehamns IFK på Lassalyckan. Det här var IFK Skövdes andra seger i årets seriespel och den andra på bortaplan. Tidigare har de blåvita även bortabesegrat Åsarp-Trädet FK.

– Jag är nöjd med att vi vinner. Det känns bra att följa upp och komma tillbaka med en seger efter vår senaste insats, säger IFK-tränaren Kjell Trakosdjanac.

IFK Skövde grundlade segern i den första halvleken med två mål.

– De tryckte på bra i början och under de första tio minuterna vi var inte med ordentligt i matchen. Sedan tar vi tag i spelet, får tag i bollen och får i gång ett bra passningsspel. Vi gjorde två mål men kunde ha gjort fler. Vi skapade en hel del.

I den andra halvleken reducerade hemmalaget men IFK höll undan. Arnes Alicic tvingades utgå knäskadad men Ninos Ebrahim övertog hans roll i försvaret med den äran. Plusbetyg också till Martin Gerhardsson i blåvitt.

Matchfakta

Division 3 mellersta Götaland

ULRICEHAMNS IFK–IFK SKÖVDE

1–2 (0–2)

Målen: 0–1 (31) Amer Ibrahimovic, 0–2 (43) Elon Keymer, 1–2 (64) Lucas Johansson.

Varningar: UIFK: –. IFKS: Arian Domi:

Domare: Christer Hallén, Alingsås.

Publik: 225 personer.