07 maj 2016 19:43

07 maj 2016 19:43

Elowson och Ljungberg tvåa

ENDURO: Tredje SM-deltävlingen i Vimmerby

FMCK Skövdes Albin Elowson och Falköpings MK:s Erik Ljungberg lyckades bäst av de lokala enduroåkarna med varsin andra plats när den tredje SM-deltävlingen avgjordes i Vimmerby under lördagen.

Under lördagen avgjordes den tredje SM-deltävlingen i enduro i Vimmerby.

I SM1-klassen tog Niklas Persson, Karlskoga EK hem segern i den tredje deltävlingen. Erik Ljungberg, Falköpings MK var tvåa och hade drygt en och en halv minut upp till segrande Persson.

I SM2-klassen på den tredje SM-deltävlingen tog Joacim Ljunggren, Karlskoga EK hem segern. FMCK Skövdes Albin Elowson slutade på en andra plats, en minut och sju sekunder efter segrande Ljunggren. Elowsons klubbkamrat Anton Nord slutade på en femte plats.

I klassen JSM1 blev Emil Jonsson, Tibro MK fyra. Han var drygt en och en halv minut före klubbkamraten Anton Sandstedt som blev femma och på sjätteplatsen slutade Marcus Adielsson, också han tävlandes för Tibro MK. Deltävlingen vanns av Joakim Grelsson från Fältjägarna EF som var flera minuter före. Noterbart var att FMCK Skövdes Mattias Ojanperä tvingades bryta.

I klassen JSM2 ledde Tibro MK:s Jesper Börjesson efter de två första deltävlingarna sedan han vann en dubbelseger i Hässleholm. Den här gången tvingades Börjesson bryta. I damklassen nådde Johanna Götvall från Tibro MK en tionde plats.

Drygt 220 förare var anmälda till deltävlingen i Vimmerby. Banvarvet med fyra prov mätte 46 kilometer där SM- och JSM-klasserna körde fyra varv.

Under lördagen avgjordes den tredje SM-deltävlingen i enduro i Vimmerby.

I SM1-klassen tog Niklas Persson, Karlskoga EK hem segern i den tredje deltävlingen. Erik Ljungberg, Falköpings MK var tvåa och hade drygt en och en halv minut upp till segrande Persson.

I SM2-klassen på den tredje SM-deltävlingen tog Joacim Ljunggren, Karlskoga EK hem segern. FMCK Skövdes Albin Elowson slutade på en andra plats, en minut och sju sekunder efter segrande Ljunggren. Elowsons klubbkamrat Anton Nord slutade på en femte plats.

I klassen JSM1 blev Emil Jonsson, Tibro MK fyra. Han var drygt en och en halv minut före klubbkamraten Anton Sandstedt som blev femma och på sjätteplatsen slutade Marcus Adielsson, också han tävlandes för Tibro MK. Deltävlingen vanns av Joakim Grelsson från Fältjägarna EF som var flera minuter före. Noterbart var att FMCK Skövdes Mattias Ojanperä tvingades bryta.

I klassen JSM2 ledde Tibro MK:s Jesper Börjesson efter de två första deltävlingarna sedan han vann en dubbelseger i Hässleholm. Den här gången tvingades Börjesson bryta. I damklassen nådde Johanna Götvall från Tibro MK en tionde plats.

Drygt 220 förare var anmälda till deltävlingen i Vimmerby. Banvarvet med fyra prov mätte 46 kilometer där SM- och JSM-klasserna körde fyra varv.