07 maj 2016 06:00

07 maj 2016 10:45

Erkgärds och Rosén valde att lämna SIK

ISHOCKEY

Erik Rosén och Johan Erkgärds har lämnat Skövde IK efter tre säsonger.
Båda två kände att det, av olika anledningar, var dags att dra vidare.

Som SLA berättade tidigare i veckan kommer varken Rosén eller Erkgärds att spela med SIK fortsättningsvis. 26-årige Erkgärds har sina rötter i Värmland och längtade hem.

– Jag har levt i en ryggsäck i snart sju års tid och har längat efter Värmland varje dag. Det hade inte varit omöjligt att vara kvar, men redan i december när jag pratade med Spaak (Anders, tränare) sade jag att jag inte hade för avsikt att vara kvar och det hade jag inte på slutet av säsongen heller, förklarar Erkgärds.

Skövde IK:s sportchef Hasse Ljunggren konstaterade att Erkgärds hade varit för mycket frånvarande för att vara en ledande spelare. 26-åringen tycker dock att det finns bra skäl till att han har missat matcher. Bland annat drabbades han av en infektion i tunntarmen som påverkade honom under den första säsongen och den här säsongen har han haft ljumskproblem.

– Räknar man antalet matcher som jag har spelat så tyckte han väl inte att jag kom upp i nog många, men jag gjorde väl ändå 90 poäng på 80 matcher. Självklart kunde jag ha gjort mer, men det finns förklaringar och det borde han veta om också, resonerar Erkgärds.

Var hockeykarriären fortsätter nu är oklart, men han stannar gärna i Värmland.

– Jag är en brutal Värmlandspatriot så jag har svårt att slita mig härifrån faktiskt, men vi får väl se. Jag har ingen större lust att packa i ordning, dra till ett nytt ställe och börja på något nytt. Så känner jag just nu, men jag vet inte riktigt hur jag tänker om ett par veckor.

Tillbaka i Stockholm

Erik Rosén hade en social situation som gjorde det svårt att bli kvar i Skövde och nu har han och familjen flyttat hem till Stockholm igen.

– Jag har känt att den här säsongen varit tuffare för mig och familjen nu när sambon inte är mammaledig längre.

– Det har inte varit enkelt men jag har försökt att ta ett så moget beslut som möjligt för familjens bästa.

Enligt backen fanns möjligheten att fortsätta i SIK.

– Efter säsongen hade vi ett samtal och Hasse ville ha kvar mig, men sedan valde jag att tacka för mig. Det var jag som sa nej tack men vi hade ändå en bra konversation jag och Hasse, säger Rosén.

Nu fortsätter han sannolikt karriären i Stockholmstrakten.

– Jag har kontakt med några lag så hockey kommer jag att spela, men ingenting är klart än. Ambitionen är att spela så högt upp som möjligt, fortsätter Rosén.

Som SLA berättade tidigare i veckan kommer varken Rosén eller Erkgärds att spela med SIK fortsättningsvis. 26-årige Erkgärds har sina rötter i Värmland och längtade hem.

– Jag har levt i en ryggsäck i snart sju års tid och har längat efter Värmland varje dag. Det hade inte varit omöjligt att vara kvar, men redan i december när jag pratade med Spaak (Anders, tränare) sade jag att jag inte hade för avsikt att vara kvar och det hade jag inte på slutet av säsongen heller, förklarar Erkgärds.

Skövde IK:s sportchef Hasse Ljunggren konstaterade att Erkgärds hade varit för mycket frånvarande för att vara en ledande spelare. 26-åringen tycker dock att det finns bra skäl till att han har missat matcher. Bland annat drabbades han av en infektion i tunntarmen som påverkade honom under den första säsongen och den här säsongen har han haft ljumskproblem.

– Räknar man antalet matcher som jag har spelat så tyckte han väl inte att jag kom upp i nog många, men jag gjorde väl ändå 90 poäng på 80 matcher. Självklart kunde jag ha gjort mer, men det finns förklaringar och det borde han veta om också, resonerar Erkgärds.

Var hockeykarriären fortsätter nu är oklart, men han stannar gärna i Värmland.

– Jag är en brutal Värmlandspatriot så jag har svårt att slita mig härifrån faktiskt, men vi får väl se. Jag har ingen större lust att packa i ordning, dra till ett nytt ställe och börja på något nytt. Så känner jag just nu, men jag vet inte riktigt hur jag tänker om ett par veckor.

Tillbaka i Stockholm

Erik Rosén hade en social situation som gjorde det svårt att bli kvar i Skövde och nu har han och familjen flyttat hem till Stockholm igen.

– Jag har känt att den här säsongen varit tuffare för mig och familjen nu när sambon inte är mammaledig längre.

– Det har inte varit enkelt men jag har försökt att ta ett så moget beslut som möjligt för familjens bästa.

Enligt backen fanns möjligheten att fortsätta i SIK.

– Efter säsongen hade vi ett samtal och Hasse ville ha kvar mig, men sedan valde jag att tacka för mig. Det var jag som sa nej tack men vi hade ändå en bra konversation jag och Hasse, säger Rosén.

Nu fortsätter han sannolikt karriären i Stockholmstrakten.

– Jag har kontakt med några lag så hockey kommer jag att spela, men ingenting är klart än. Ambitionen är att spela så högt upp som möjligt, fortsätter Rosén.