07 maj 2016 06:00

07 maj 2016 06:00

Finaldags för mästarna

TV: Anders Eriksson gör upp om titeln

En åtråvärd titel står på spel. På söndag sänds finalen där det ska avgöras vem som blir mästarnas mästare. En av dem som har chansen är den sjufaldige världsmästaren i enduro, Anders Eriksson.

– Förhoppningen har hela tiden varit att ta mig vidare från gruppen. Men när jag har känt att jag håller fysiskt så har förväntningarna hela tiden höjts, säger Anders Eriksson som på söndag gör upp i mästarfinalen på Svt.

Semifinalen gick som en dans. Nästan i alla fall.

Eriksson gick segrande ur den första tävlingen där det gällde att undvika elstötar.

– Jag fick en bra start, men jag fick jobba mycket med mig själv för att fixa det, säger han.

– I sifyfos-tävlingen fungerade det bra för mig, fortsätter Eriksson som där såg Björn Ferry som sin tuffaste motståndare. Men Ferry hade det tufft och tvingades i stället att lämna programmet efter de två inledande tävlingarna.

– Det var inte alls väntat. Då kände vi verkligen att det blev skarpt läge.

Spänningen stiger

Även den avslutade tävlingen, där mästarna skulle lösa ett pussel efter att ha samlat in bitarna började bra för Eriksson. Men segern landade till slut hos Peter Forsberg och Erikssons besvikelse gick inte att ta miste på.

– Då var jag inte alls nöjd. Jag tyckte att jag borde ha tagit den tävlingen också, säger han.

Tibroprofilen tog totalt 27 poäng, vann semifinalen och tog därmed en direktbiljett till finalen.

Där ställs han mot Peter Forsberg och Caroline Ek. Heidi Andersson och Jörgen Persson gör upp i en nattduell om den fjärde finalplatsen.

Tre krävande tävlingar återstår i söndagens finalprogram. Då blir det vinna eller försvinna gång på gång, när en mästare tvingas lämna efter varje tävling.

– Jag gick in i finalen med målet att nå den sista mästarduellen, säger Eriksson.

Spänningen stiger och på söndag vet vi vem som tar hem den åtråvärda titeln.

– Det märks att spänningen trissas upp, både på sociala medier, men inte minst på byn, säger Eriksson som under helgen ska arrangera ett enduroläger i Uddevalla. Men söndagskvällens planer har varit spikade länge:

– Jag ska allt hinna hem innan finalen sänds, säger Eriksson som då kommer att sitta bänkad hemma i soffan tillsammans med familjen.

– Förhoppningen har hela tiden varit att ta mig vidare från gruppen. Men när jag har känt att jag håller fysiskt så har förväntningarna hela tiden höjts, säger Anders Eriksson som på söndag gör upp i mästarfinalen på Svt.

Semifinalen gick som en dans. Nästan i alla fall.

Eriksson gick segrande ur den första tävlingen där det gällde att undvika elstötar.

– Jag fick en bra start, men jag fick jobba mycket med mig själv för att fixa det, säger han.

– I sifyfos-tävlingen fungerade det bra för mig, fortsätter Eriksson som där såg Björn Ferry som sin tuffaste motståndare. Men Ferry hade det tufft och tvingades i stället att lämna programmet efter de två inledande tävlingarna.

– Det var inte alls väntat. Då kände vi verkligen att det blev skarpt läge.

Spänningen stiger

Även den avslutade tävlingen, där mästarna skulle lösa ett pussel efter att ha samlat in bitarna började bra för Eriksson. Men segern landade till slut hos Peter Forsberg och Erikssons besvikelse gick inte att ta miste på.

– Då var jag inte alls nöjd. Jag tyckte att jag borde ha tagit den tävlingen också, säger han.

Tibroprofilen tog totalt 27 poäng, vann semifinalen och tog därmed en direktbiljett till finalen.

Där ställs han mot Peter Forsberg och Caroline Ek. Heidi Andersson och Jörgen Persson gör upp i en nattduell om den fjärde finalplatsen.

Tre krävande tävlingar återstår i söndagens finalprogram. Då blir det vinna eller försvinna gång på gång, när en mästare tvingas lämna efter varje tävling.

– Jag gick in i finalen med målet att nå den sista mästarduellen, säger Eriksson.

Spänningen stiger och på söndag vet vi vem som tar hem den åtråvärda titeln.

– Det märks att spänningen trissas upp, både på sociala medier, men inte minst på byn, säger Eriksson som under helgen ska arrangera ett enduroläger i Uddevalla. Men söndagskvällens planer har varit spikade länge:

– Jag ska allt hinna hem innan finalen sänds, säger Eriksson som då kommer att sitta bänkad hemma i soffan tillsammans med familjen.