07 maj 2016 19:43

07 maj 2016 19:43

Lördagens fotboll

Två matcher spelades i division 6 Falköping under lördagen.

Division 6 Falköping

BORGUNDA IK–STENTORPS IF

3–2 (1–0)

Borgunda IK vann ”derbyt” mot Stenstorp. Stor matchhjälte blev Joseph Muweke med tre mål för hemmalaget.

– Riktigt trevligt med en seger och det var kul för Muweke att få göra tre mål. Han har tränat på bra i veckan och fick det att lossna, säger Borgundas tränare Johny David.

– Vi löser det ganska bra. De gör ett mål på straff och gör ett annat mål när vi sjabblar i försvaret. Annars hade vi bra koll på dem. Vi spelade som ett lag i dag, det var kul att se, fortsätter David som hyllade hela laget.

Gästerna kvitterade kort efter pausvilan men Borgunda gick sedan upp till 3–1. Stenstorp reducerade men lyckades sedan inte få in någon kvittering och hemmalaget höll därmed undan till sin andra seger i seriespelet.

Mål: BIK: Joseph Muweke 3. SIF: Omar Othman, Robert Larsson.

FLOBY IF–KORSBERGA IF

0–3 (0–1)

Korsberga IF tog andra raka segern när de vann med 3–0 borta mot Floby IF på Ekvallen. Korsberga ledde redan i halvlek och drygade sedan ut ledningen efter paus. Det blev till slut 3–0 och segern underlättades givetvis av att Floby fick en man utvisad i mitten på den andra halvleken.

– Vi inledde matchen starkt och tog tag i spelet från början. Floby kom in i matchen allteftersom men jag tycker att vi leder rättvist i paus då vi skapade de hetaste chanserna. Efter paus fortsätter vi att trumma på och när vi får 2–0 känns det bra. Vi stod upp bra och tog kampen, säger Korsbergas tränare Johan Bergström.

Han hyllade hela laget men gav målvakten Anton Grönvall ett extra plus.

Mål: KIF: Marcus Juslin 2, Jens Bohlin.

Division 6 Falköping

BORGUNDA IK–STENTORPS IF

3–2 (1–0)

Borgunda IK vann ”derbyt” mot Stenstorp. Stor matchhjälte blev Joseph Muweke med tre mål för hemmalaget.

– Riktigt trevligt med en seger och det var kul för Muweke att få göra tre mål. Han har tränat på bra i veckan och fick det att lossna, säger Borgundas tränare Johny David.

– Vi löser det ganska bra. De gör ett mål på straff och gör ett annat mål när vi sjabblar i försvaret. Annars hade vi bra koll på dem. Vi spelade som ett lag i dag, det var kul att se, fortsätter David som hyllade hela laget.

Gästerna kvitterade kort efter pausvilan men Borgunda gick sedan upp till 3–1. Stenstorp reducerade men lyckades sedan inte få in någon kvittering och hemmalaget höll därmed undan till sin andra seger i seriespelet.

Mål: BIK: Joseph Muweke 3. SIF: Omar Othman, Robert Larsson.

FLOBY IF–KORSBERGA IF

0–3 (0–1)

Korsberga IF tog andra raka segern när de vann med 3–0 borta mot Floby IF på Ekvallen. Korsberga ledde redan i halvlek och drygade sedan ut ledningen efter paus. Det blev till slut 3–0 och segern underlättades givetvis av att Floby fick en man utvisad i mitten på den andra halvleken.

– Vi inledde matchen starkt och tog tag i spelet från början. Floby kom in i matchen allteftersom men jag tycker att vi leder rättvist i paus då vi skapade de hetaste chanserna. Efter paus fortsätter vi att trumma på och när vi får 2–0 känns det bra. Vi stod upp bra och tog kampen, säger Korsbergas tränare Johan Bergström.

Han hyllade hela laget men gav målvakten Anton Grönvall ett extra plus.

Mål: KIF: Marcus Juslin 2, Jens Bohlin.