08 maj 2016 15:08

08 maj 2016 15:08

Helena Jansson kom inte till start

ORIENTERING: Fotkänningar tvingade Jansson att avstå jaktstart i Ockelbo

Swedish League-serien avslutades under söndagen. Helena Jansson var i ledning och hon skulle ha gått ut först i jaktstarten i Ockelbo, men känningar i foten gjorde att Jansson valde att avstå. Då tog i stället Tove Alexandersson hem segern.

Tove Alexandersson och Gustav Bergman vann årets upplaga av Swedish League. Båda två startade först och kunde hålla ledningen hela vägen under söndagen tuffa jaktstart i Ockelbo.

Helena avstod

Helena Jansson, från Skövde men tävlandes för OK Ravinen, var i ledning inför söndagens avslutande jakstart i Swedish league. Jansson skulle ha gått ut först men känningar i foten gjorde att hon avstod från att springa. Istället var det Tove Alexandersson som startade först och hon behöll sedan ledningen hela vägen och tog hem tävlingen. Jansson blev tvåa vid lördagens deltävling i Swedish League och ledde totalt sett inför söndagens avslutning.

Under lördagen krossade Gustav Bergman allt motstånd i medeldistansen i Ockelbo. Det innebar att han fick gå ut först av alla i dagens jaktstart. Tre minuter och 42 sekunder före Johan Runesson. Bergman gjorde ett lopp utan några större misstag och tog hem tävlingen på herrsidan.

Nästa helg väntar Tiomila i Falun och helgen därpå inleds EM i Tjeckien för de svenska topplöparna.

Tove Alexandersson och Gustav Bergman vann årets upplaga av Swedish League. Båda två startade först och kunde hålla ledningen hela vägen under söndagen tuffa jaktstart i Ockelbo.

Helena avstod

Helena Jansson, från Skövde men tävlandes för OK Ravinen, var i ledning inför söndagens avslutande jakstart i Swedish league. Jansson skulle ha gått ut först men känningar i foten gjorde att hon avstod från att springa. Istället var det Tove Alexandersson som startade först och hon behöll sedan ledningen hela vägen och tog hem tävlingen. Jansson blev tvåa vid lördagens deltävling i Swedish League och ledde totalt sett inför söndagens avslutning.

Under lördagen krossade Gustav Bergman allt motstånd i medeldistansen i Ockelbo. Det innebar att han fick gå ut först av alla i dagens jaktstart. Tre minuter och 42 sekunder före Johan Runesson. Bergman gjorde ett lopp utan några större misstag och tog hem tävlingen på herrsidan.

Nästa helg väntar Tiomila i Falun och helgen därpå inleds EM i Tjeckien för de svenska topplöparna.