10 maj 2016 13:46

10 maj 2016 18:07

Emil tar plats i landslaget

ALPINT: Efter många års slit

Emil Johansson tar plats i det alpina landslaget nästa säsong. Det offentliggjordes på en presskonferens på onsdagen. Emil, som tävlar för SK Vitesse i Skövde, tar nu vid 27 års ålder plats i det alpina laget.

Emil som tidigare bott och studerat i Tärnaby och nu bor i Östersund har hela tiden varit Skövdeklubben trogen. Han har kämpat hårt i många år för att etablera sig i toppen och den gångna säsongen fick han sitt genombrott.

25:e platsen i världscupslalomen i Santa Catarina innebar världscuppoäng och han gjorde sedan flera tävlingar i världscupen. Bland annat på lagets turné i Japan.

Emil kommer att tillhöra Europacuplaget där man även kommer att få åka i världscupen.

– Rent sportsligt kommer det att betyda mycket för mig när det gäller träning, antalet skiddagar med mera. Ekonomiskt kommer jag även i fortsättningen att få ett stort ansvar för själv, säger Emil och fortsätter:

– För mig känns det här väldigt stort. Jag har aldrig tillhört någon landslagsgrupp tidigare så det här sporrar verkligen.

Emil som tidigare bott och studerat i Tärnaby och nu bor i Östersund har hela tiden varit Skövdeklubben trogen. Han har kämpat hårt i många år för att etablera sig i toppen och den gångna säsongen fick han sitt genombrott.

25:e platsen i världscupslalomen i Santa Catarina innebar världscuppoäng och han gjorde sedan flera tävlingar i världscupen. Bland annat på lagets turné i Japan.

Emil kommer att tillhöra Europacuplaget där man även kommer att få åka i världscupen.

– Rent sportsligt kommer det att betyda mycket för mig när det gäller träning, antalet skiddagar med mera. Ekonomiskt kommer jag även i fortsättningen att få ett stort ansvar för själv, säger Emil och fortsätter:

– För mig känns det här väldigt stort. Jag har aldrig tillhört någon landslagsgrupp tidigare så det här sporrar verkligen.