10 maj 2016 19:57

10 maj 2016 19:57

Skövde HF hade ungdomsavslutning

HANDBOLL: Ungdomar hyllades i idrottshallen

På tisdagskvällen hade Skövde HF ungdomsavslutning i idrottshallen.
Omkring 250 ungdomar deltog när en rad olika aktiviteter stod på programmet.
A-lagsspelarna delade ut medaljer till alla ungdomsspelare som hyllades för en väl genomförd säsong.

Spelare födda 2009 ända upp till de i A-laget deltog på Skövde HF:s ungdomsavslutning.

För andra året i rad satsade klubben på en gemensam avslutning för alla lagen och det slog väl ut med stor uppslutning i leden.

– Roligt med ett sådant stort intresse. Det går väldigt bra just nu för klubben. Det är byggt på glädje och bredd men också väldigt mycket på träning och inställning vilket ger resultat, säger Mia Nyman.

Bra säsong

Nyman är ungdomsansvarig i klubben och kan se tillbaka på en mycket bra säsong.

– Det har varit en fantastisk säsong. Den aktiviteten som råder ifrån de allra yngsta upp till A-flickor, det är helt otroligt. Vi har många ledare i de flesta lag som har en härlig inställning och ambition. Det är högt i tak på våra möten och det är överlag en bra känsla, sammanfattar Mia Nyman.

Flera framgångar

Det har varit en säsong som också har innehållit en hel del framgångar.

– För andra året i rad har vi haft tre lag med i finalspelet i USM. Juniorer, A- och B-flickor tog sig alla vidare och det säger ju lite om att vi har tränat bra under ett antal år. Det är många tjejer som har deltagit i de här stegen. Förra året fick vi ett brons för B-flickorna och nu tog B-flickorna brons igen och sedan blev det även guld för A-flickorna. Det här är ju helt fantastiskt.

– Att ta sig till steg 5 är otroligt bra gjort, särskilt med tanke på att det är många spelare som har bidragit och deltagit. Det finns alla förutsättningar för att alla lag eller i alla fall något ska lyckas igen, fortsätter Nyman.

Spelare födda 2009 ända upp till de i A-laget deltog på Skövde HF:s ungdomsavslutning.

För andra året i rad satsade klubben på en gemensam avslutning för alla lagen och det slog väl ut med stor uppslutning i leden.

– Roligt med ett sådant stort intresse. Det går väldigt bra just nu för klubben. Det är byggt på glädje och bredd men också väldigt mycket på träning och inställning vilket ger resultat, säger Mia Nyman.

Bra säsong

Nyman är ungdomsansvarig i klubben och kan se tillbaka på en mycket bra säsong.

– Det har varit en fantastisk säsong. Den aktiviteten som råder ifrån de allra yngsta upp till A-flickor, det är helt otroligt. Vi har många ledare i de flesta lag som har en härlig inställning och ambition. Det är högt i tak på våra möten och det är överlag en bra känsla, sammanfattar Mia Nyman.

Flera framgångar

Det har varit en säsong som också har innehållit en hel del framgångar.

– För andra året i rad har vi haft tre lag med i finalspelet i USM. Juniorer, A- och B-flickor tog sig alla vidare och det säger ju lite om att vi har tränat bra under ett antal år. Det är många tjejer som har deltagit i de här stegen. Förra året fick vi ett brons för B-flickorna och nu tog B-flickorna brons igen och sedan blev det även guld för A-flickorna. Det här är ju helt fantastiskt.

– Att ta sig till steg 5 är otroligt bra gjort, särskilt med tanke på att det är många spelare som har bidragit och deltagit. Det finns alla förutsättningar för att alla lag eller i alla fall något ska lyckas igen, fortsätter Nyman.