10 maj 2016 21:28

10 maj 2016 21:28

Tisdagens resultat

Det spelades två intressanta fotbollsmatcher med lokalt intresse på tisdagskvällen.

Division 5 Östra

VÄRINGS GIF–VALTORPS IF

1–3 (1–2)

Värings GIF jagar första poängen i årets seriespel men får fortsätta att vänta också efter tisdagskvällens hemmamatch mot Valtorps IF där det blev en 1–3-förlust.

– Tyvärr är vi inte med under de första fem minuterna och släpper in två tidiga mål. Det ger oss en uppförsbacke men vi repar mod och reducerar. Efter det målet är vi på gång. I andra gjorde de 3–1 men efter det har vi två frilägen som vi inte lyckades förvalta, säger Värings tränare Magnus Silverlilja.

Han kan i alla fall trösta sig på att det var ett steg i rätt riktning efter förra insatsen när det blev hemska 2–9 mot Töreboda IK.

– Det här var mycket bättre och vi får ta med oss de positiva bitarna. De sista 40 minuterna av första halvlek var riktigt bra ifrån får sida, då skapade vi mycket framåt, säger Silverlilja som gav Simon Brage och Jacob Sundelius extra plus.

Mål: Värings GIF: Magnus Silverlilja. Valtorps IF: Ludwig Halleröd 2, Edvin Olsson.

NORRA FÅGELÅS–TYMER

2–1 (0–1)

IF Tymer hade en hel del att bevisa efter den usla insatsen i hemmamötet med Fagersanna (0–5) i förra veckan. I bortamötet med Norra Fågelås såg det till en början bra ut men efter paus vände hemmalaget på tillställningen efter två mål av Peder Denzler.

– Det känns tungt. De får en straff med tio minuter kvar som är mycket tveksam, den håller vi inte alls med om. Vi ledde i paus men borde även ha gjort 2–0. Vi har flera bra lägen att sätta dit den på. I andra blev det mycket kamp på deras svårspelade plan och vi fick kriga hårt i duellerna, säger Tymers tränare Fredrik Ahlgren efter förlusten.

Han kan i alla fall glädjas åt att det var en bättre inställning i laget den här gången och Ahlgren gav backlinjen extra plus.

Norra Fågelås tog samtidigt första segern i seriespelet.

– Riktigt skönt att få spräcka segernollan. Vi skapade en hel del chanser i första halvlek men fick inte in bollen. De fick ett tidigt straffmål som grinar oss illa. I andra fortsätter vi att jobba på men det tar tid innan vi får utdelning. Skönt att det gick vägen och sedan hade de ingen riktig farlig kvitteringschans på slutet, säger Norra Fågelås tränare Michael Löfborg som hyllade hela laget.

Mål: Norra Fågelås: Peder Denzler 2. IF Tymer: Christoffer Mako.

Division 5 Östra

VÄRINGS GIF–VALTORPS IF

1–3 (1–2)

Värings GIF jagar första poängen i årets seriespel men får fortsätta att vänta också efter tisdagskvällens hemmamatch mot Valtorps IF där det blev en 1–3-förlust.

– Tyvärr är vi inte med under de första fem minuterna och släpper in två tidiga mål. Det ger oss en uppförsbacke men vi repar mod och reducerar. Efter det målet är vi på gång. I andra gjorde de 3–1 men efter det har vi två frilägen som vi inte lyckades förvalta, säger Värings tränare Magnus Silverlilja.

Han kan i alla fall trösta sig på att det var ett steg i rätt riktning efter förra insatsen när det blev hemska 2–9 mot Töreboda IK.

– Det här var mycket bättre och vi får ta med oss de positiva bitarna. De sista 40 minuterna av första halvlek var riktigt bra ifrån får sida, då skapade vi mycket framåt, säger Silverlilja som gav Simon Brage och Jacob Sundelius extra plus.

Mål: Värings GIF: Magnus Silverlilja. Valtorps IF: Ludwig Halleröd 2, Edvin Olsson.

NORRA FÅGELÅS–TYMER

2–1 (0–1)

IF Tymer hade en hel del att bevisa efter den usla insatsen i hemmamötet med Fagersanna (0–5) i förra veckan. I bortamötet med Norra Fågelås såg det till en början bra ut men efter paus vände hemmalaget på tillställningen efter två mål av Peder Denzler.

– Det känns tungt. De får en straff med tio minuter kvar som är mycket tveksam, den håller vi inte alls med om. Vi ledde i paus men borde även ha gjort 2–0. Vi har flera bra lägen att sätta dit den på. I andra blev det mycket kamp på deras svårspelade plan och vi fick kriga hårt i duellerna, säger Tymers tränare Fredrik Ahlgren efter förlusten.

Han kan i alla fall glädjas åt att det var en bättre inställning i laget den här gången och Ahlgren gav backlinjen extra plus.

Norra Fågelås tog samtidigt första segern i seriespelet.

– Riktigt skönt att få spräcka segernollan. Vi skapade en hel del chanser i första halvlek men fick inte in bollen. De fick ett tidigt straffmål som grinar oss illa. I andra fortsätter vi att jobba på men det tar tid innan vi får utdelning. Skönt att det gick vägen och sedan hade de ingen riktig farlig kvitteringschans på slutet, säger Norra Fågelås tränare Michael Löfborg som hyllade hela laget.

Mål: Norra Fågelås: Peder Denzler 2. IF Tymer: Christoffer Mako.