11 maj 2016 16:35

11 maj 2016 16:35

Arvidsson-Ehn tog sina första poäng

TENNIS

Jakob Arvidsson-Ehn från Skövde tog sina första ATP-poäng när han vann i den första omgången av veckans futuretävling i Båstad.

Arvidsson-Ehn spelade tidigare för Skövde TF, men läser numera på tennisgymnasiet i Lidköping och spelar för Lidköpings TK. Den här veckan spelas det en tävling på futurenivå i Båstad och Arvidsson-Ehn kvalade in till turneringen via två segrar.

Dessutom blev det vinst i den första omgången mot Marcelo Barros från Chile. Arvidsson-Ehn vann med 7–5, 3–6, 6–2, vilket innebar att den 17-årige tennistalangen tog sina allra första rankingpoäng på ATP-nivå.

Sedan tog det dock stopp i den andra omgången där Arvidsson-Ehn föll mot svenske Dragos Nicolae Madaras med klara 1–6, 1–6.

Isak Arvidsson, med rötterna i Hjo, spelar också turneringen i Båstad och är klar för kvartsfinal efter två segrar. I den första omgången vann Arvidsson mot Daniel Svensson med 6–4, 6–1 och det följdes upp med 6–1, 6–1 mot tysken Dennis Kapric. Nu möter han andraseedade landsmannen Markus Eriksson i kvartsfinal.

Arvidsson-Ehn spelade tidigare för Skövde TF, men läser numera på tennisgymnasiet i Lidköping och spelar för Lidköpings TK. Den här veckan spelas det en tävling på futurenivå i Båstad och Arvidsson-Ehn kvalade in till turneringen via två segrar.

Dessutom blev det vinst i den första omgången mot Marcelo Barros från Chile. Arvidsson-Ehn vann med 7–5, 3–6, 6–2, vilket innebar att den 17-årige tennistalangen tog sina allra första rankingpoäng på ATP-nivå.

Sedan tog det dock stopp i den andra omgången där Arvidsson-Ehn föll mot svenske Dragos Nicolae Madaras med klara 1–6, 1–6.

Isak Arvidsson, med rötterna i Hjo, spelar också turneringen i Båstad och är klar för kvartsfinal efter två segrar. I den första omgången vann Arvidsson mot Daniel Svensson med 6–4, 6–1 och det följdes upp med 6–1, 6–1 mot tysken Dennis Kapric. Nu möter han andraseedade landsmannen Markus Eriksson i kvartsfinal.