11 maj 2016 19:38

11 maj 2016 19:40

Vanessa Karadag uttagen till ny satsning

SOFTBOLL: Spelare ifrån Skövde Saints uttagen i nytt projekt

Skövde Saints Vanessa Karadag, 16 år, är en av spelarna som får chansen i en ny satsning på pitchers och catchers inom softbollen. Det är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska softbollförbundet och som ska pågå i fyra år.

Svenska baseboll- och softbollförbundet, SBSF, gör tillsammans med stöd av Riksidrottsförbundet en satsning på pitchers och catchers inom softbollen.

Ett antal spelare får chansen i projektet och en av dem är Skövde Saints 16-åring Vanessa Karadag.

Mattias Grimstoft är förbundskapten för svenska softbollandslaget och är aktiv inom Skövde Saints. Han är involverad i det här projektet som ledare och gläds med Vanessa Karadag.

– Vanessa svävar på moln efter att hon blev uttagen. Det är helt grymt att se den glädjen hon visar och då känns det ännu mer rätt, säger Grimstoft som var med och tog ut henne.

– Vi väljer ut ett antal spelare och Vanessa har tagit en av de här platserna. Det är helt underbart. Det är en fantastisk tjej som visar en helt enorm glädje på träningar. Hon är en av våra framtidsnamn inom svensk softboll när det gäller pitchning, fortsätter Grimstoft.

Att få med en spelare ifrån Skövde Saints är ett gott betyg för klubben.

– För klubben är det jätteviktigt för att lyfta fram sporten och vi visar verkligen att Skövde Saints också är en hårdsatsande klubb. Vi får fram en tjej som ska vara med om den här resan i fyra år och det är bara urhäftigt, säger Grimstoft och redogör för bakgrunden till projektet.

– Vi vill stärka sporten och göra den lika elitsatsande som vilken annan sport som helst. Vi har haft tankar på en sådan här satsning tidigare men vi har inte kommit dit. Nu får vi pengar genom RF:s stöd och möjligheten och nu ska vi göra det.

Svenska baseboll- och softbollförbundet, SBSF, gör tillsammans med stöd av Riksidrottsförbundet en satsning på pitchers och catchers inom softbollen.

Ett antal spelare får chansen i projektet och en av dem är Skövde Saints 16-åring Vanessa Karadag.

Mattias Grimstoft är förbundskapten för svenska softbollandslaget och är aktiv inom Skövde Saints. Han är involverad i det här projektet som ledare och gläds med Vanessa Karadag.

– Vanessa svävar på moln efter att hon blev uttagen. Det är helt grymt att se den glädjen hon visar och då känns det ännu mer rätt, säger Grimstoft som var med och tog ut henne.

– Vi väljer ut ett antal spelare och Vanessa har tagit en av de här platserna. Det är helt underbart. Det är en fantastisk tjej som visar en helt enorm glädje på träningar. Hon är en av våra framtidsnamn inom svensk softboll när det gäller pitchning, fortsätter Grimstoft.

Att få med en spelare ifrån Skövde Saints är ett gott betyg för klubben.

– För klubben är det jätteviktigt för att lyfta fram sporten och vi visar verkligen att Skövde Saints också är en hårdsatsande klubb. Vi får fram en tjej som ska vara med om den här resan i fyra år och det är bara urhäftigt, säger Grimstoft och redogör för bakgrunden till projektet.

– Vi vill stärka sporten och göra den lika elitsatsande som vilken annan sport som helst. Vi har haft tankar på en sådan här satsning tidigare men vi har inte kommit dit. Nu får vi pengar genom RF:s stöd och möjligheten och nu ska vi göra det.