13 maj 2016 18:46

13 maj 2016 18:46

Ännu en samarbetspartner i aktivitetslandet

BILLINGEN

Skövde Dukes går med i satsningen på det planerade aktivitetslandet på Billingen. För föreningen som bedriver amerikansk fotboll handlar det om att få en fullstor beachflagfotbollsplan.

Artur Karlsson, ordförande i Skövde Dukes, säger i ett pressmeddelande:

”Ett bra komplement till amerikansk fotboll och ett enkelt och bra sätt att lära sig grunderna i amerikansk fotboll. Det finns mycket värden i integration och samarbete med åra idrottsföreningar i Skövde, vi stärker varandra och som precis i detta fall, skapa förutsättningar för båda parter att utvecklas.”

Pressmeddelandet fortsätter:

”Att bygga en fullstor flaggfotbolls plan och kunna utöka till två stycken planer vid turnering, skapar möjligheten att genomföra större turneringar i flaggfotboll i Skövde. Detta har länge varit efterfrågat, speciellt då vi i Skövde redan anordnar nordens största amerikanska juniorturnering i amerikansk fotboll.”

Sedan tidigare ingår IFK Skövde FK, Lerdala IF, Västergötland Parasport och Skövde Bandy i satsningen.

Artur Karlsson, ordförande i Skövde Dukes, säger i ett pressmeddelande:

”Ett bra komplement till amerikansk fotboll och ett enkelt och bra sätt att lära sig grunderna i amerikansk fotboll. Det finns mycket värden i integration och samarbete med åra idrottsföreningar i Skövde, vi stärker varandra och som precis i detta fall, skapa förutsättningar för båda parter att utvecklas.”

Pressmeddelandet fortsätter:

”Att bygga en fullstor flaggfotbolls plan och kunna utöka till två stycken planer vid turnering, skapar möjligheten att genomföra större turneringar i flaggfotboll i Skövde. Detta har länge varit efterfrågat, speciellt då vi i Skövde redan anordnar nordens största amerikanska juniorturnering i amerikansk fotboll.”

Sedan tidigare ingår IFK Skövde FK, Lerdala IF, Västergötland Parasport och Skövde Bandy i satsningen.