15 maj 2016 17:57

15 maj 2016 17:57

Helgens lokala fotboll

FOTBOLL

Division 4 Norra

FALKÖPINGS FK–IFK TROLLHÄTTAN

0–0

Falköpings FK har svårt att vinna matcher hittills i division 4-serien. Trots övertag i både spel och målchanser fick laget lämna Odenplan mållöst. Trollhättan fick kämpa i defensiven och skall vara nöjda med att de lyckades få med sig en poäng hem.

FFK ligger näst sist i serien och har efter fem spelade matcher ännu inte vunnit. Tre oavgjorda har det blivit som bäst.

Division 5 Östra

LUNDSBRUNN–FAGERSANNA

2–3 (1–1)

Fagersanna IF, nykomlingen i division 5, är fortsatt obesegrade efter en ny seger. Denna gång med 3–2 mot Lundsbrunn.

Hemmalaget tog ledningen redan i den första minuten. Fagersanna kvitterade innan den första halvleken blåstes av, men även i den andra halvleken gjorde hemmalaget mål i den första minuten. En ny kvittering kom, och sedan ytterligare ett mål som tog Fagersanna till en 3–2-seger.

– Vi skärpte till oss i passningarna i den andra halvleken och då kändes det stabilt, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson som plussar extra för Sebastian Nicklasson.

Fagersanna leder nu serien med maximala 15 poäng. I nästa match kommer serietvåan Hangelösa på besök.

Mål: F: Joakim Malmlöf, Simon Samano, Rasmus Fogelström.

Division 6 Mariestad

GULLSPÅNG–HÖRNEBO

2–2 (1–1)

Hörnebo gjorde en stark insats borta mot Gullspång. Hemmalaget ledde två gånger, men HSK gav sig inte och kvitterade båda gångerna. Hörnebo hade tidigare en seger på fyra matcher så den här bortapoängen mot tippade topplaget Gullspång satt fint.

Mål: H: Carl-Johan Larsson, Marcus Karlsson.

Division 6 Falköping

FRÖJERED/HÅVEN–BORGUNDA

6–1 (3–1)

Seriefavoriten Borgunda föll igenom totalt borta mot Fröjered/Håven. Hemmalaget körde över BIK rejält som inte fick något att stämma. Borgunda uppträdde av någon anledning helt viljelöst och kom helt till korta mot ett piggt och löpvilligt Fröjered/Håven som vann hur rättvist som helst.

Mål: F/H: Walid Nazi 2, Daniel Mellström, Jesper Johansson, Jesper Joelsson, Vincent Nwadike. B: Joseph Muweke.

Division 3 Östra, dam

IFK VÄRSÅS–NORRA FÅGELÅS

0–7 (0–3)

Norra Fågelås imponerar i säsongsupptakten och är fortfarande obesegrat efter fyra spelade matcher. Tre segrar och en oavgjort har det blivit. Efter en ganska trevande start mot Värsås lossande spelet efter det att laget hade fått i gång målfabrikationen. Värsås hade det tufft och kom inte alls till sin rätt den här gången.

Fågelås skuggar serieledande Valtorp och för Värsås var detta första förlusten efter två segrar.

Mål: Sofie Schelander 3, Ebba Beckman 2, Ellen Nordh 2.

Division 4 Norra

FALKÖPINGS FK–IFK TROLLHÄTTAN

0–0

Falköpings FK har svårt att vinna matcher hittills i division 4-serien. Trots övertag i både spel och målchanser fick laget lämna Odenplan mållöst. Trollhättan fick kämpa i defensiven och skall vara nöjda med att de lyckades få med sig en poäng hem.

FFK ligger näst sist i serien och har efter fem spelade matcher ännu inte vunnit. Tre oavgjorda har det blivit som bäst.

Division 5 Östra

LUNDSBRUNN–FAGERSANNA

2–3 (1–1)

Fagersanna IF, nykomlingen i division 5, är fortsatt obesegrade efter en ny seger. Denna gång med 3–2 mot Lundsbrunn.

Hemmalaget tog ledningen redan i den första minuten. Fagersanna kvitterade innan den första halvleken blåstes av, men även i den andra halvleken gjorde hemmalaget mål i den första minuten. En ny kvittering kom, och sedan ytterligare ett mål som tog Fagersanna till en 3–2-seger.

– Vi skärpte till oss i passningarna i den andra halvleken och då kändes det stabilt, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson som plussar extra för Sebastian Nicklasson.

Fagersanna leder nu serien med maximala 15 poäng. I nästa match kommer serietvåan Hangelösa på besök.

Mål: F: Joakim Malmlöf, Simon Samano, Rasmus Fogelström.

Division 6 Mariestad

GULLSPÅNG–HÖRNEBO

2–2 (1–1)

Hörnebo gjorde en stark insats borta mot Gullspång. Hemmalaget ledde två gånger, men HSK gav sig inte och kvitterade båda gångerna. Hörnebo hade tidigare en seger på fyra matcher så den här bortapoängen mot tippade topplaget Gullspång satt fint.

Mål: H: Carl-Johan Larsson, Marcus Karlsson.

Division 6 Falköping

FRÖJERED/HÅVEN–BORGUNDA

6–1 (3–1)

Seriefavoriten Borgunda föll igenom totalt borta mot Fröjered/Håven. Hemmalaget körde över BIK rejält som inte fick något att stämma. Borgunda uppträdde av någon anledning helt viljelöst och kom helt till korta mot ett piggt och löpvilligt Fröjered/Håven som vann hur rättvist som helst.

Mål: F/H: Walid Nazi 2, Daniel Mellström, Jesper Johansson, Jesper Joelsson, Vincent Nwadike. B: Joseph Muweke.

Division 3 Östra, dam

IFK VÄRSÅS–NORRA FÅGELÅS

0–7 (0–3)

Norra Fågelås imponerar i säsongsupptakten och är fortfarande obesegrat efter fyra spelade matcher. Tre segrar och en oavgjort har det blivit. Efter en ganska trevande start mot Värsås lossande spelet efter det att laget hade fått i gång målfabrikationen. Värsås hade det tufft och kom inte alls till sin rätt den här gången.

Fågelås skuggar serieledande Valtorp och för Värsås var detta första förlusten efter två segrar.

Mål: Sofie Schelander 3, Ebba Beckman 2, Ellen Nordh 2.