17 maj 2016 11:39

17 maj 2016 11:40

Handbollen ändrar liganamn

HANDBOLL: Elitserien försvinner till nästa säsong

Glöm elitserien. De namnen försvinner både på herr- och damsidan inom svensk handboll.
Nästa säsong spelar istället IFK Skövde och Skövde HF i Handbollsligan respektive SHE (Svensk handbollselit).
Det ska även i framtiden vara möjligt att kombinera liganamnen med en namnsponsor.

Svensk handboll ändrar namn på ligorna.

Herrarna och damernas elitserie försvinner och nästa säsong heter herrligan Handbollsligan och damligan SHE (Svensk handbollselit).

Anledningen till förändringen är att svensk handboll vill bli attraktivare genom ett starkare varumärke.

Därför slopas nu namnen elitserien för damernas och herrarnas högstaligor.

– Någonstans handlar det om att vi vill kommersialisera produkten. Genom att sätta en varumärkesprofil på hela ligan, med ett tydligt namn, hoppas vi öka attraktiviteten gentemot sponsorer, åskådare och media, säger Peter Gentzel, vd för Svensk elithandboll, till Expressen/Kvällsposten.

– I framtiden ska det vara möjligt att lägga in en namnsponsor till ligan, för att kunna kombinera namnet tillsammans med sponsorn. Vi har inget på gång i dag. Men på sikt ska det vara möjligt, forsätter han.

Damligan tryckte också på för att få bli ett eget varumärke och inte förhålla sig till herrarnas.

– Vi kände att vi behövde komma vidare och arbeta mer affärsmässigt. Elitserien är absolut inte unikt. Det anknyter inte till vår sport. Vi vill skapa ett starkt och attraktivt varumärke. Svensk Handbollselit sätter handbollen centralt. SHE sticker ut, säger Anna Larsson, ordförande för damernas organisation och tidigare spelare i Skövde HF, till samma tidning.

Förändringarna är redan beslutade och införs redan till nästa säsong. Ett namnbyte har diskuterats under en längre tid och det finns en enighet om att varumärket för handbollsserierna måste stärkas. Förbundsstyrelsen har nu godkänt namnändringen.

Svensk handboll ändrar namn på ligorna.

Herrarna och damernas elitserie försvinner och nästa säsong heter herrligan Handbollsligan och damligan SHE (Svensk handbollselit).

Anledningen till förändringen är att svensk handboll vill bli attraktivare genom ett starkare varumärke.

Därför slopas nu namnen elitserien för damernas och herrarnas högstaligor.

– Någonstans handlar det om att vi vill kommersialisera produkten. Genom att sätta en varumärkesprofil på hela ligan, med ett tydligt namn, hoppas vi öka attraktiviteten gentemot sponsorer, åskådare och media, säger Peter Gentzel, vd för Svensk elithandboll, till Expressen/Kvällsposten.

– I framtiden ska det vara möjligt att lägga in en namnsponsor till ligan, för att kunna kombinera namnet tillsammans med sponsorn. Vi har inget på gång i dag. Men på sikt ska det vara möjligt, forsätter han.

Damligan tryckte också på för att få bli ett eget varumärke och inte förhålla sig till herrarnas.

– Vi kände att vi behövde komma vidare och arbeta mer affärsmässigt. Elitserien är absolut inte unikt. Det anknyter inte till vår sport. Vi vill skapa ett starkt och attraktivt varumärke. Svensk Handbollselit sätter handbollen centralt. SHE sticker ut, säger Anna Larsson, ordförande för damernas organisation och tidigare spelare i Skövde HF, till samma tidning.

Förändringarna är redan beslutade och införs redan till nästa säsong. Ett namnbyte har diskuterats under en längre tid och det finns en enighet om att varumärket för handbollsserierna måste stärkas. Förbundsstyrelsen har nu godkänt namnändringen.