18 maj 2016 21:15

18 maj 2016 21:15

Landskamp i Tibro

GÅNG

Tibro AIK Friidrottsklubb firar i år 100-årsjubileum.

I samband med det står föreningen som lokal värd när Svenska Gång- och Vandrarförbundet arrangerar gånglandskamp i centrala Tibro.

När det på lördag är dags för gånglandskamp i centrala Tibro deltar tävlande från Sverige, men också Lettland och Litauen gör upp.

Från Sverige deltar bland andra Perseus Karlström, och fått klartecken av Sveriges olympiska kommitté för att delta vid OS i Rio de Janerio. Även Anatole Ibanéz som kommer att delta i Tibro har klarat SOK:s kvalgräns vid två tillfällen under året. Från förbundets sida är förhoppningarna att även han ska få klartecken att delta i Rio de Janerio.

I samband med det står föreningen som lokal värd när Svenska Gång- och Vandrarförbundet arrangerar gånglandskamp i centrala Tibro.

När det på lördag är dags för gånglandskamp i centrala Tibro deltar tävlande från Sverige, men också Lettland och Litauen gör upp.

Från Sverige deltar bland andra Perseus Karlström, och fått klartecken av Sveriges olympiska kommitté för att delta vid OS i Rio de Janerio. Även Anatole Ibanéz som kommer att delta i Tibro har klarat SOK:s kvalgräns vid två tillfällen under året. Från förbundets sida är förhoppningarna att även han ska få klartecken att delta i Rio de Janerio.