18 maj 2016 17:50

18 maj 2016 17:50

"Positivt med en damelittränare"

HANDBOLL: Frisk om utnämningen av Henrik Signell som ny förbundskapten

Henrik Signell blir ny förbundskapten för damlandslaget.
– Positivt med en damelittränare som är verksam i elitserien. Sedan tycker jag det är synd att man inte anställer någon på heltid.

Signell är kollega till Frisk i damelit. Han tränar som bekant Sävehof, ett uppdrag som nu skall delas med damlandslaget.

– I princip tycker jag att en förbundskapten inte skall vara knuten till någon klubb, det finns alltid en risk med det, men samtidigt skall man inte vara negativt inställd så här direkt utan framtiden får utvisa hur det kommer att fungera, säger Frisk.

Annars är det här med landslaget inte något som Magnus Frisk funderar speciellt mycket över. Han noterar att det varit flera olika lösningar de senaste åren och nu är det dags igen. Helle Thomsen var förstavalet, men då hennes klubb Midtjylland inte ville släppa henne blev det Henrik Signell i stället.

– Jag tycker som sagt det är bra med en tränare som är verksam på damelitnivå och dessutom är en matchcoach. Så var det med Helle Thomsen, men inte med föregångarna Torbjörn Klingvall och Thomas Sivertsson, säger Magnus och fortsätter:

– Vi får nog gå tillbaka till Tomas Rydes tid för att hitta en förbundskapten som kommer för en damelitklubb, funderar Magnus.

Ryde är i dag förbundskapten för Rumänien och hade hand om det svenska damlandslaget i omgångar mellan 1990 och 2002. Före det var han klubbtränare i Tyresö och Skuru. Sedan hade han stora framgångar i Danmark där han vunnit både ligan och Champions League med Viborg.

Signell är kollega till Frisk i damelit. Han tränar som bekant Sävehof, ett uppdrag som nu skall delas med damlandslaget.

– I princip tycker jag att en förbundskapten inte skall vara knuten till någon klubb, det finns alltid en risk med det, men samtidigt skall man inte vara negativt inställd så här direkt utan framtiden får utvisa hur det kommer att fungera, säger Frisk.

Annars är det här med landslaget inte något som Magnus Frisk funderar speciellt mycket över. Han noterar att det varit flera olika lösningar de senaste åren och nu är det dags igen. Helle Thomsen var förstavalet, men då hennes klubb Midtjylland inte ville släppa henne blev det Henrik Signell i stället.

– Jag tycker som sagt det är bra med en tränare som är verksam på damelitnivå och dessutom är en matchcoach. Så var det med Helle Thomsen, men inte med föregångarna Torbjörn Klingvall och Thomas Sivertsson, säger Magnus och fortsätter:

– Vi får nog gå tillbaka till Tomas Rydes tid för att hitta en förbundskapten som kommer för en damelitklubb, funderar Magnus.

Ryde är i dag förbundskapten för Rumänien och hade hand om det svenska damlandslaget i omgångar mellan 1990 och 2002. Före det var han klubbtränare i Tyresö och Skuru. Sedan hade han stora framgångar i Danmark där han vunnit både ligan och Champions League med Viborg.